Austrijanci čekaju izbore za kupovinu Telekoma

"Telekom Austrija" koji je promenio ime u A1, i dalje je zainteresovan za kupovinu dela "Telekoma Srbija" i nada se nastavku pregovora sa Vladom.
"Telekom Austrija" koji je promenio ime u A1, i dalje je zainteresovan za kupovinu dela "Telekoma Srbija" i nada se nastavku pregovora sa Vladom.

Kako piše austrijski privredni list "Virtšaftsblat", "A1 se nada da će se procedura nastaviti posle parlamentarnih izbora (u Srbiji) koji će se verovatno održati 2012. godine". U tekstu se navodi da je, "i posle službenog prekida pregovora, šef A1 Hanes Ametsrajter sa svojim savetnicima pokušavao da Vladu Srbije uveri u kvalitet date ponude".

"Kako se može čuti, nastojalo se da se postigne sporazum pri kojem bi Srbija formalno dobila željenih 1,4 milijarde evra za 51 odsto državnog vlasništva. Pri tome je bio uključen i udeo grčke kompanije OTE, koja u Telekomu Srbija učestvuje sa 20 odsto", navodi austrijski list. Prema informacijama "Virtšaftsblata", "Grci su neizostavno želeli da ostvare ovaj posao, ali je Vlada Srbije bila pod prevelikim pritiskom opozicionih stranaka", iako je "sa 1,4 milijarde evra minimalne dobiti od prodaje, vlada sama sebi postavila previsoki cilj".

"A 1 sada nestrpljivo isčekuje izbore u Srbiji. U slučaju prevremenih izbora mogao bi vrlo brzo da bude okrenut drugi list i da dođe do novog raspisivanja tendera, kažu obavešteni krugovi. Ove godine bi u Srbiji mogli prevremeno da budu održani kako parlamentarni, tako i predsednički izbori", piše austrijski list. Dodaje se da je "predsednik Boris Tadić, nekadašnji ministar telekomunikacija, do 2013. službeno na funkciji i zastupa jasnu pro-EU politiku" te da su "izgledi da će A 1 ipak sklopiti posao u Srbiji ukoliko on bude ponovo izabran, sasvim dobri".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija