Proslava hrvatskog Dana državnosti bez Tadića

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas da predsednik Srbije Boris Tadić neće doći na predstojeću proslavu Dana državnosti, 25. juna.
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas da predsednik Srbije Boris Tadić neće doći na predstojeću proslavu Dana državnosti, 25. juna.

Josipović je novinarima rekao da je postojala mogućnost da na 20. godišnjicu državnosti Hrvatske budu pozvani predsednici susednih država, ali da neki nisu mogli da dođu, a neće doći ni predsednik Srbije Boris Tadić, niti je bio posebno pozvan.

Prema rečima Josipovića, očekuje se da proslava bude "evropska" i da dođu šefovi država koje su pomogle Hrvatskoj: Mađarske, Slovenije i Austrije.

Josipović: Evropska proslava

Mediji su proteklih dana spekulisali da se predsednik Josipović i premijerka Jadranka Kosor spore oko toga koje goste pozvati i da je ideja predsednika bila svečana večera i koncert u Zagrebu na koji bi bili pozvani predsednici susednih država, među kojima i Srbije.

Hrvatski političari su izneli oprečne stavove o toj ideji, te su se vladajuća Hrvatska demokratska zajednica i neke desničarske stranke usprotivile dolasku Tadića, dok su opozicione Socijaldemokratska partija i Hrvatska narodna stranka pozdravile tu ideju.

Iz Tadićevog kabineta poručeno je da on ne planira da poseti Hrvatsku 25. juna, već će 26. juna otići u Jadovno, kod Gospića, na obeležavanje 70 godina od stradanja Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu.

  • 21.06.2011 09:14
    Pitam se, pitam se
    Svako ima prava na svoje mišljenje, pa i Stana. Samo mi nije jasno da li je Stanin komentar rezultat razmišljanja, ili joj je Sunce uzbućkalo neurone dok je čukala po tastaturi.
  • stana

    20.06.2011 20:04
    nebitan
    ko da nesto znaci inama i njima tadicev dolazak na svecanost.on je izdajica a u jadovo kod gospica ide da se napravi da voli drzavu gdje nazalost predsjednik tj.glumi da je vjeran srbskom narodu. nadam se da srbe nece zavarati tim planiranim odlazkom kod gospica.njega treba likvidirati nije on dostojan da ide gdje su srbinevini srbi ubijeni a ubija ih i on jer je nesposoban za duznost koju obavlja,vuk brankovic

  • 20.06.2011 18:24
    Pa kako da taj bal prođe bez Tadije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.