Ministarstvo zdravlja podržava Zemlju živih

Partijarh srpski Irinej i ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković potpisali su danas memorandum koji se odnosi na lečenje osoba zavisnih od narkotika.

Partijarh srpski Irinej i ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković potpisali su danas memorandum koji se odnosi na lečenje osoba zavisnih od narkotika.

Vladika jegarski Porfirije rekao je da je projekat "Zemlja živih" pokrenula crkva 2005. godine, dodajući da za sada postoji sedam kampova u kojima se nalazi između 20 i 30 osoba koje se leče.

"U tim kampovima nalaze se pripadnici svih veroispoveti i ljudi koji pripadaju različitim nacionalnostima. Projekat je nešto što pruža pre svega duhovnu pomoć i počiva na principu rada i molitve", istakao je Porfirije.

Prema njegovim rečima, osobama koje se nalaze u kampovima potrebna je i duševna podrška lekara i psihologa.

"Crkva je, kao i uvek, nešto što pripada društvu i ona uvek učestvuje u svim društvenim problemima u meri u kojoj je to moguće", precizirao je Porfirije.

On je rekao da problema sa drogom ima toliko ljudi, da bi se moglo formirati posebno ministarstvo koje bi se bavilo tim problemom.

Stanković je istakao da se potpisanim dokumentom stiču uslovi da veći broj pripadnika Ministarstva zdravlja aktivno uzme učešeće i na taj način pomogne rehabilitaciju i bržem vraćanju mladih sugrađana u normalne tokove života.

  • Andro

    23.06.2011 06:58
    ...
    Ja sam siguran da se narkomanija može lečiti i bez verovanja u natprirodne sile, i u svemu se slažem sa Scotch Bonnet-om. Ne bi valjalo, međutim, da se shvati kako Ministarstvo zdravlja podržava crkvene metode lečenja bolesti zavisnosti. To nas vraća u Srednji vek...
  • Scotch Bonnet

    22.06.2011 21:27
    Zaostalost
    SPC kao i mnoge druge Pravoslavne crkve opasno zaostaju sa "pripadnosti drustvu" u poredjenju sa Katolickom crkvom a o Protenstantskoj da i ne govorim. Ako vec hocete da pomognete ovom narodu i da budete "deo drustva" izgradite nekoliko klinika, nabavite medicinsku opremu tamo gde fali, pomognite socijalno ugrozenim porodicama iz kojih se narkomanija najcesce radja. Barem vi kao institucija imate kupovnu moc tog kapaciteta, dokazite da vam je stalo do ovo naroda a ne do Grand Chirokija ili X5 od 50K Evra. Za razne hramove imate love a za klinike vas nesto svrbe dlanovi, Hramovi i crkve ionako zvrje prazni a na lecenje u klinickom centru se ceka po nekoliko meseci. Ne treba tu neka pamet i videti gde je vasa pomoc najpotrebnija, treba samo hteti. Eh, da, ostavite lecenje lekarima i strucnim licima jer se narkomanija ne leci lopatom.
  • Tiberius

    22.06.2011 20:27
    skidaju ih sa jednog zla i navlace na drugo. nije im neko resenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija