Poskupelo gorivo na NIS-ovim pumpama

Gorivo na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) od danas je poskupelo zbog usklađivanja akciza na naftne derivate i odluke Vlade, prema kojoj se akcize za te derivate povećavaju do gornje granice, rečeno je Tanjugu u NIS-u.

Gorivo na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) od danas je poskupelo zbog usklađivanja akciza na naftne derivate i odluke Vlade, prema kojoj se akcize za te derivate povećavaju do gornje granice, rečeno je Tanjugu u NIS-u.

Veleprodajna i maloprodajna cena benzina BMB95, najtraženije vrste goriva na srpskom tržištu, povećana je za jedan dinar, pri povećanju akcize za 4,5 dinara.

NIS na taj način rast akciza za ovu vrstu goriva kompenzuje iz svoje marže, radi očuvanja konkurentnosti sopstvenih proizvoda, objasnili su u toj kompaniji.

Za pun iznos akcize od 4,5 dinara povećane su veleprodajne i maloprodajne cene benzina MB92 i MB95.

Cena dizel goriva D2 u maloprodaji je takođe proporcionalno povećana za dva dinara, dok je veleprodajna cena dizela D2 povećana samo za jedan dinar.

Shvatajući važnost ovog naftnog derivata za industriju i poljoprivredu u Srbiji, NIS je našao mogućnost da se veleprodajna cena D2 poveća samo za jedan dinar, odnosno za polovinu iznosa rasta akcize, objašnjavaju u NIS-u.

Vlada, a potom i Skupština Srbije usvojile su izmene zakona o akcizama na naftne derivate, prema kojima se u Srbiji ukidaju različite akcize za različite vrste naftnih derivata i uvode jedinstvene akcize za sve vrste benzina od 49,5 dinara za litar, a za dizel goriva 37 dinara za litar.

  • ns

    23.06.2011 11:09
    i ukinuli su im struju kao što i gas ukidaju i ucenjuju pola Evrope, drčni su i bezobrazni ali šta sad vredi kad su dobili šta je vredelo kod nas mogu da nas jašu do prekosutra dok ne povijemo rep! bagra neotesana!!!
  • 23.06.2011 08:00
    1
    Tragedija, vlast dala strateske tacke Rusima, a oni dizu li dizu cene do nebeca, onda vlast trta od Rusa...
    onda se pojavi Ceda, koji je takav kakav je i kaze ISTINU,

    I gle cuda, ljudi pocese da vracaju secanja, od juce,prekljuce...od pre, pa opet od mnogo prije...i sve sto kazu je istinito, Rus nikome u istoriji nije bio prijatelj, pa cak ni svome narodu

    A Rusima fali neka gubernija, iz koje ce moci da da malko plasi ostatak sveta,da su toliko humani u odnosu na Amerikance kao se predstavljaju, ne bi svojoj bivsoj republici PRETILI SA UKIDANJEM DOVODA EL. ENERGIJE, jer nemaju novaca da plate racune za utrosak el.energije za 2 meseca
  • Хм

    23.06.2011 06:48
    Било би згодно да нам Чедица објасни нову цену горива. Ах, да, он није у Влади...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.