Jovanović: Otvoreni pritisak Rusije

"Emisija Utisak nedelje je samo povod za nastavak konstantnog mešanja ruske ambasade u unutrašnje poslove naše zemlje, uz diplomatske fraze koje ne uspevaju da prikriju otvoreni pritisak", kaže lider LDP-a Čedomir Jovanović.

"Emisija Utisak nedelje je samo povod za nastavak konstantnog mešanja ruske ambasade u unutrašnje poslove naše zemlje, uz diplomatske fraze koje ne uspevaju da prikriju otvoreni pritisak", kaže lider LDP-a Čedomir Jovanović.

On navodi da je posle reakcije Aleksandra Konuzina i najvećim skepticima jasno koliko je ispravna njegova argumentacija o kolonijalnom odnosu kojem smo izloženi. Jovanović kaže da, uprkos činjenici da 90 odsto građana Srbije u Rusiji vidi prvog prijatelja, "mi smo poniženi u odnosima sa Moskvom, koja zanemaruje našu potrebu da raščistimo sa zločinima dok istovremeno daje azil Mirjani Marković, čime joj pomaže da izbegne pravdu i odgovore na pitanja o političkim ubistvima u vreme njene vlasti".

"Za nas je poražavajuće i neprihvatljivo to što smo prinuđeni da na prijemu povodom nacionalnog praznika Rusije iskreno poštovanje iskazujemo u društvu osoba pravnosnažno osuđenih za teška krivična dela, čime istovremeno vređamo i sebe i sve one koje predstavljamo", rekao je Jovanović.

Ambasada Rusije u Beogradu uputila je Ministarstvu spoljnih poslova Srbije zvaničan protest zbog izjava predsednika Liberalno demokratske partije u emisiji "Utisak nedelje" i smatraju da one nedolično govore o Rusiji i najvišim ruskim zvaničnicima. Jovanović je rekao da se ministar Jeremić i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov "grle kao medvedi", dok je politiku Moskve prema Beogradu označio kao kolonijalnu i ponižavajuću.

  • Pozitivno Neutralan

    24.06.2011 16:10
    @Ns
    Kakva braća? Da li je iko spomenuo neko bratstvo sa Rusima? Pa zbog tih sa Zapada više ni svoju rođenu braću ne zovemo "braćom" a kamoli neke Ruse (prljave sa Karpata ili Urala, kako već neko spomene). Ma boli mene za Ruse, a to da nam Zapad nije ništa dao e, vala, nije istina. Dali su nam i to do vrata, tako je i Čeda postao buljav. Ako ti nisi probuljavio malo sačekaj, nekima se sporije prima.
  • veštačke tvorevine

    24.06.2011 15:02
    @ Nemanja
    Stari rim, Vizantija, Osmalijska Turska, Austrougarska, Čehoslovačka,SSSR i naravno Jugoslavija (da ne hodamo dalje po karti sveta)su propale i svaka multinacionalna tvorevina je osuđena na propast jer to jednostavno nije prirodno. Eno u Belgiji standard do plafona čak im ni vlada ne treba pa su sve prilike da će Valonci i Flamanci da se razdvoje. Isto to čeka i Evropsku uniju, ja ne vidim nikakav razlog da ulazimo u nešto što već počinje da se raspada i da budemo deo nečega što budućnost nema. Samo slobodna i neutralna Srbija ima svoju šansu da ne bude ponovo klanica raspada višenacionalnog zamešateljstva. Do sada nam to nije uspevalo, ajde jednom da budemo pametni i ne budemo deo 4. Rajha.
  • ns

    23.06.2011 21:23
    zapad nam možda nije ništa dao ali ih ne zovemo "braćom" kao ove što uzimaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija