Neće biti nestašice lekova

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković poručio je danas u Skupštini da u zemlji neće biti nestašice lekova i da će na tržištu biti svih lekova potrebnih građanima.

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković poručio je danas u Skupštini da u zemlji neće biti nestašice lekova i da će na tržištu biti svih lekova potrebnih građanima.

"Obećavam da će lekova biti. Rekao sam u više navrata da smo obezbedili da na tržištu ima svih lekova potrebnih našim građanima", rekao je Stanović ogovarajući na pitanje poslanika Demokratske stranke Srbije Milana Dimitrjevića o situaciji u državnoj fabrici lekova "Galenika" i eventualnoj nestašici lekova u Srbiji zbog krize u tom preduzeću.

Stanković je ponovio da je vlada odlučila da komercijalnim bankama da garancije od 70 miliona evra za sanaciju dugova "Galenike".

Njegov kolega, ministar prosvete Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije rekao je da vlada namerava da pomogne Galenici da "dođe u stanje" da proizvodi lekove i da će ispitati poslovanje te kompanije. Na čelu Galenike je bio kadar SPS-a.

U toku je sednica za postavljanje poslaničkih pitanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija