Dačić: Strateški cilj Evropol

Strateški cilj Srbije je potpisivanje Operativnog sporazuma o saradnji sa Evropskom policijom Evropolom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Strateški cilj Srbije je potpisivanje Operativnog sporazuma o saradnji sa Evropskom policijom Evropolom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Taj cilj, prema njegovim rečima, trebalo bi da se ostvari u naredne dve godine.

On je rekao da MUP Srbije razvija strateške i dobre odnose sa Evropolom. Dačić je podsetio da srpska policija ne može da bude član Evropola sve dok Srbija ne postane članica Evropske unije. Saradnja sa Evropolom podrazumeva bezbednu razmenu policijskih informacija o policijskim akcijama, sagledavanje trendova i novih metoda otkrivanja krivičnih dela, ali i upoznavanje sa novim tehnikama u forenzici, što je od velikog značaja za Srbiju, dodao je.

Evropol, što je skraćenica od Evropska policijska služba, je kriminalistička obaveštajna agencija Evropske unije, koja je počela sa radom 1. jula 1999. godine.
  • Lalla

    01.07.2011 07:22
    da nije tuzno....
    Da nije jekao tuzno bilo bi jako smesno!!!!
    Ostario pa se mlogo toga secam...
    Mali Slobo je devedesetih bio zagovornik da Srbiji niko ne treba,cak sta vise;bolje moze sama,nakon uvedenih sankcija!!!!!!!!!!!
    Idu izbori;pa da se podsetimo....
    Nesto mi ovo daje ideju;
    Da 021 doda rubriku;Vremeplov Srbije,pred izbore......da se podsetimo,kako smo stigli tu gde smo!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija