Blage kazne čekaju silovatelje

Srpski sudovi izriču preblage kazne za silovanje, a taj višegodišnji trend nije prekinut ni posle unošenja strožih odredaba u krivično zakonodavstvo.
Srpski sudovi izriču preblage kazne za silovanje, a taj višegodišnji trend nije prekinut ni posle unošenja strožih odredaba u krivično zakonodavstvo.

Kao ilustraciju, stručnjaci navode prošlonedeljnu presudu kojom je osuđenom Milomiru Nenadoviću za silovanje i dva pokušaja silovanja kazna smanjena sa 20 na 14 godina zatvora, kao i onu po kojoj je silovatelj trinaestogodišnje devojčice dobio sedam godina zatvora, piše Blic. List dodaje da na izvestan način njihov stav potvrđuju i podaci Republičkog javnog tužilaštva iz 2011. godine, po kojima su u ovoj godini zbog krivičnog dela silovanja 62 lica osuđena na bezuslovne zatvorske kazne.

Na ove presude tužilaštva u Srbiji su uložila 59 žalbi, od kojih se čak 53 odnosi na odluke o visini kazne.
  • mokgab

    05.07.2011 09:20
    Kako je to u USA
    Pre koji dan sam gledao neki doku o diskriminaciji afro-amerikanaca u USA, elem, ono što sam čuo me je baš iznenadilo...

    Naime, u USA, tj. u nekim državama, za određene prestupnike, koji dobijaju veće kazne zatvora (od nekoliko godina) ili koji naprave takva dela kao što su silovanje, iznuđivanje, višestruka krađa, ubistvo (naravno) sledi i GUBITAK PRAVA GLASA!!!

    Znači ko jednom napravi takav prekršaj da ide u zatvor na nekoliko godina, GOTOVO, nema više pravo da glasa, da odlučuje o našim životima!

    A kako je to kod nas?! Zatvorenici glasaju...
  • ZoxNS

    05.07.2011 07:52
    Resenje
    Kastracija!
  • dj

    05.07.2011 07:50
    Sramota
    Svako ko ponovi silovanje zasluzuje dozivotnu.

    Ali i sudija koji mu je smanjio kaznu i pustio ga da siluje jos jedno dete (13 god.) da se OTPUSTI.
    Dokle ce oni da oslobadjaju djubrad i da neodgovaraju za svoje postupke.
    Dali su glupi ili potplaceni bas me briga. U oba slucaja mars napolje.
    Moraju da odgovaraju za svoje postupke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.