Na jesen zakon o restituciji

Zakon o restituciji bi trebalo tokom avgusta da pristigne u skupštinsku proceduru, a na početku jesenjeg zasedanja može biti usvojen, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.
Zakon o restituciji bi trebalo tokom avgusta da pristigne u skupštinsku proceduru, a na početku jesenjeg zasedanja može biti usvojen, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović. "Ukoliko dobijemo predlog zakona tokom letnjih meseci, imaćemo dovoljno vremena da otvorimo kvalitetnu javnu raspravu i da ga već na početku jesenjeg zasedanja usvojimo", kazala je Đukić-Dejanović. Prema njenim rečima, usvajanje Zakona o restituciji je kompleksan propis, koji iziskuje širok dijalog i ocenu celokupne stručne i političke javnosti.

Predsednica parlamenta je navela da nema većine za izmenu Ustava Srbije i da se sigurno do kraja mandata neće ulaziti u njegove promene. "Sigurno je da do kraja mandata nećemo ulaziti u promenu Ustava Srbije. Pred nama je najveći posao - usvajanje preostalih zakona iz evropske agende", rekla je Đukić-Dejanović. Đukić-Dejanović je kazala da će srpski poslanici ispuniti evropsku agendu i dodala da je prvi na redu zakon o javnoj svojini, koji će se uskoro naći pred najvišim zakonodavnim domom.

"Radićemo gotovo bez prestanka kako bismo na jesen dobili status kandidata i datum za početak pregovora sa EU. To je strateški cilj ove države i na nama je odgovornost da ga ispunimo", istakla je predsednica Skupštine Srbije.
  • Aca Banjac

    05.07.2011 11:10
    Bombone iz Nacionalizovanog "Pionira"
    Poznato nam je sta nas ceka...Tajkunima nasa imovina za bud-zasto cenu,a nama,ciju ste imovinu koristili 65 god. i od iste ubirali zaradu,dakle nama ste namenili po "Kesicu bombona" ili po koja "Zvakaca guma...najverovatnije iz posteno kupljenog tajkunskog Pionira iz Subotice. Demokratski nema sta...samo,pitanje je da li ce mo se mi sloziti sa vasom Kradjom i Prevarom veka ??? Postovana gospodo na vlasti moram da priznam da istorija planetre zemlje ne poznaje ovako maltretiranje sopstvenog naroda u vezi privatne imovine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija