Leto daleko toplije nego inače

Temperature vazduha u Srbiji u proteklih osam dana više su od šest do 11 stepeni u poređenju sa prethodnim godinama, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Temperature vazduha u Srbiji u proteklih osam dana više su od šest do 11 stepeni u poređenju sa prethodnim godinama, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Kako su rekli, maksimalna dnevna temperatura veća je od 30 stepeni na svim mernim stanicama, sem planinskih i ako potraje još nekoliko dana može biti alarmantno.

Prema podacima Zavoda, najviše temperature ikad u Srbiji zabeležene su 24. jula 2007. godine i to u Smederevskoj Palanci - 44,9 stepeni, u Zaječaru - 44,7 i Ćupriji - 44,6. Tog dana na više od 50 odsto mernih stanica zabeležena su temperature veće od 40 stepeni.

Toplih perioda ima svakog leta, a najtoplije je bilo 2003. godine. Te godine je već 30. aprila zabeležena temperatura od 30 stepeni, a topli dani su potrajali do septembra. Topla leta bila su i 1950. i 1931. godine.
  • maja

    15.07.2011 21:05
    ..
    mogli ste staviti ":" umesto "-" , masta cini svasta :))) a i napomenuti kolike su to temperature sada, za nas apsolutno neobavestene :)
  • MeteoRolog

    15.07.2011 17:07
    nakon onih silnih kisa i hladnoce, prosto milina kad izadjes...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.