Presuda i žalba za ubistvo Tatona na razmatranju

Žalbe i presuda za ubistvo Bris Tatona dostavljene su Apelacionom sudu u Beogradu na razmatranje.
Žalbe i presuda za ubistvo Bris Tatona dostavljene su Apelacionom sudu u Beogradu na razmatranje.

Presuda Višeg suda u Beogradu za ubistvo fransuskog državljanina Bris Tatona 2009. godine i žalbe odbrane dostavljene su Apelacionom sudu na razmatranje, saopšteno je danas iz Višeg suda.

Prvostepenom presudom koja je izrečena 25. januara ove godine, četvorica organizatora grupe koja je do smrti tukla francuskog navijača osuđeni su na kazne od 30 do 35 godina zatvora, osmorica na kazne od 12 do 14 godina zatvora, dok su dvojica osuđeni na četiri, odnosno pet godina zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Apelacioni sud će održati javnu sednicu po žalbama, nakon čega može da u celini ili delimično potvrdi presudu, da je preinači ili ukine i naloži novo suđenje.

Od organizatora, za teško ubistvo osuđen je Đordje Prelić na 35 godina zatvora, Dejan Puzigaća na 32 godine, a Ivan Grković i Ljubomir Marković na po 30 godina zatvora. Prelić i Puzigaća su u bekstvu.

Najstroža zaprećena kazna za krivično delo teško ubistvo je 40 godina.

Na po 14 godina osuđeni su Branimir Četnik, Vladan Suvajac, Milan Vujović i Jovan Karbić. Na po 12 godina zatvora osuđeni su Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović i Bojan Matijević.

Za nasilničko ponašanje, Stepa Petrović osuđen je na pet godina zatvora, Dejan Stanković na četiri godine, dok je Vladimir Bošković osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine zbog skrivanja optuženog Tarlaća.

Bris Taton brutalno je pretučen 17. septembra 2009. godine u centru Beograda, a desetak dana kasnije preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

On je sa još nekoliko navijača francuskog kluba Tuluz, napadnut u bašti kafea na Obilićevom vencu, uoči utakmice fudbalskih klubova Partizan-Tuluz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija