Potrebno 15.000 protivgradnih raketa

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u toku nabavka 3.000 protivgradnih raketa, a da je Srbiji potrebno 15.000 takvih raketa.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u toku nabavka 3.000 protivgradnih raketa, a da je Srbiji potrebno 15.000 takvih raketa.

Dačić je takođe ukazao da MUP Srbije dobija sve više nadležnosti, ali se u budžetu ne povećavaju sredstva za obavljanje svih tih nadležnosti. "Nadam se da će u narednom periodu biti dovoljno raketa i da će se značajna pažnja posvetiti novim vidovima protivgradne zaštite, efikasnijim i boljim", rekao je Dačić.

Ministar je objasnio da se u mnogim zemljama, uključujući region, na oblake više ne ispaljuju rakete sa zemlje, koje nemaju veliki efekat, već iz vazduha, ali je Srbiji za to potrebno da ima letelice iz kojih se ispaljuju rakete.

  • Policijski pukovnik meteorolog

    21.07.2011 07:08
    Koliko mogu da shvatim Dacica, on bi da zameni sistem koji dokazano funkcionise, ali mu nedostaju rakete, sa sistemom za koji se jos ne zna da li funkcionise a za koji nedostaju i rakete i letilice (i piloti). Alo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija