Kosti pronađene na Adi nisu Dražine, nisu ni ljudske

U laboratoriji za antropologiju medicinskog fakulteta utvrđeno da se kosti nađene na Adi Ciganliji ne mogu povezati sa grobom Draže Mihailovića.
U laboratoriji za antropologiju medicinskog fakulteta utvrđeno da se kosti nađene na Adi Ciganliji ne mogu povezati sa grobom Draže Mihailovića. Posao ispitivanja pripao je Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu, u čije ime poslom rukovodi Slobodan Nikolić, koji je formirao tim za terensko istraživanje", kaže profesorka anatomije na Medicinskom fakultetu Marija Đurić.

"Posle sastanka državne komisije za istraživanje o Draži Mihailoviću, pronađene kosti obrađene su u Laboratoriji za antropologiju. Ispitali smo sve nalaze i utvrdili da se ne mogu dovesti u kontekst sa eventualnim grobom Draže Mihailovića. Konkretno, pronađene kosti nisu ljudskog porekla".

O rezultatima ispitivanja obavešten je nadležni istražni sudija Dragan Pantelić. Antropološki tim nije se bavio pitanjem jesu li od ove ili one ili neke treće vrste životinja, prasadi, jagnjadi ili teladi - onako kako je obavljeno tj. trapavo i nestručno za sada još nije proizvelo veliku štetu, piše nedeljnik Vreme.

Naime, poučena ovim iskustvom traženja i "nalaženja", državna komisija planira nastavak istraživanja i iskopavanja na Adi u avgustu - ovog puta po svim stručnim pravilima, sudsko-medicinskim, arheiološkim i antropološkim.
  • iskreno

    22.07.2011 11:04
    Treba sada da ih tuže društva za zaštitu životinja zbog skrnavljenja groba nedužne životinje.
  • From the net

    22.07.2011 07:54
    Revizija
    Svaka revizija istorije neminovno donosi negativne posledice, najčešće oličene u induvidualnim i socijalnim frustracijama. Kao rezultat pokušaja revizije srpske istorije koji je u toku, danas često nailazimo na implementirani romantizovani srpski fašizam i različite forme anti-antifašizama u gotovo svim segmentima ovdašnjeg društva.
  • LimanacNS

    22.07.2011 06:25
    Iskusno
    Partizani su izgleda brzo suđenje i likvidaciju izvršili veoma iskusno. Čim do dana današnjeg ne mogože da se utvrdi lokacija i da se pronađu posmrtni ostaci. Mada, sadašnja vlast ne bi mogla da pronađe ni odbeglu ovcu, a kamoli recimo ubicu gardista ili naručioca Đinđićevog ubistva. SKJ, kakav god da je bio, je državu shvatao mnogo ozbiljnije, pa su se tadašnji vlastodršci tako i ponašali. Ovo danas... Da nije smešno, bilo bi žalosno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija