Nektar kupio Fruktal

"Nektar" iz Bačke Palanke, u vlasništvu porodice Radun, novi je većinski vlasnik najpoznatijeg slovenačkog proizvođača voćnih sokova, "Fruktala".

"Nektar" iz Bačke Palanke, u vlasništvu porodice Radun, novi je većinski vlasnik najpoznatijeg slovenačkog proizvođača voćnih sokova, "Fruktala".

Uprava Pivovarne Laško, posredne vlasnice "Fruktala", se odlučila da "Fruktal" proda naboljem ponuđaču, srpskom "Nektaru", koji se za kupovinu "Fruktala" prijavio na međunarodnom javnom konkursu.

Na konkursu je bilo predato deset neobavezujućih i pet obavezujućih ponuda.

Kako nezvanično saznaje B92, pored "Nektara" obavezujuće ponude za kupovinu "Fruktala" su dali i londonski investicioni fond "Argus", austrijski proizvođač sokova "Špic" i hrvatsko preduzeće "Stanić".

Cena po kojoj je "Nektar" kupio "Fruktal" još uvek nije poznata, ali se pretpostavlja da se radi o najvećoj do sada srpskoj investiciji u Sloveniji.

Najveći proizvođač voćih pića u Srbiji, porodično preduzeće "Nektar" je osnovano 1998. godine u Bačkoj Palanci i u 100-odstotnom je vlasništvu porodice Radun.

  • 26.07.2011 23:21
    Sećate se onog vica - sede u kupeu Slovenac i Srbin. Slovenac pojede jabuku a ostatak uredno posloži u džep i kaže - to mi sve nosimo u Ajdovščino da pravimo sokove pa prodajemo vama Srbima.
    A Srbin će - i mi tako isto upotrebljene kurtone nosimo u Paraćin da pravimo žvake i prodajemo ih vama Slovencima...
  • janko

    26.07.2011 22:03
    @semtex
    kljakavi (sm)radikal(no) (k)radikal(ni) (s)radikal opet laprdas i baljezgas... ja sam sa mojim zivotnim uspesima jako zadovoljan. a ljubitelje ratnih prijatelja(ustasa i cetnika) ne mogu smisliti, a pogotovu kada laprdaju i baljezgaju. bolje odmori malo, idi trazi koske tvog duhovnog vodje, mozda budes uspesan....
  • janko

    26.07.2011 14:55
    @animalac
    vise volim biti posten slepac nego vidovit lopov... iz mog kraja ziva istina: dosao potomak proteranog svabe u zelji da investira u kraj svojih predaka, domaci tajkuni su mislili da se omrse, uhvatili svabu, vodaju po imperiji i na kraju svecano potpisivanje. ali, avaj "glupi svaba" upita: a koliko je to generacija sticalo? tajkuni se cude sta to ovaj pita pa mu jedan recem da je to steknuto za 10 godina. na to svaba usta, zahvali se na gostoprimstvu, rekavsi: ovo kod nas sticu najmanje tri generacije..... Naravoucenije: svabe ne znaju da treba nositi gajbice ili biti zemo sa magacionerom da bi postigao nesto u zivotu.
    i ja bih mozda nesto postigao u zivotu da sam nosio gajbice ili vozio slepere sa tudjom imovinom... ali, hvala neka nisam ja zemo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.