Nova optužnica protiv Ljimaja

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv potpredsednika Demokratske partije Kosova i poslanika Skupštine Fatmira Ljimaja zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika uključujući i ubistva, piše dnevnik Koha ditore.
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv potpredsednika Demokratske partije Kosova i poslanika Skupštine Fatmira Ljimaja zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika uključujući i ubistva, piše dnevnik Koha ditore. Prema izvorima dnevnika, Euleksov specijalni tužilac Maurcio Salustro je podigao optužnicu protiv deset osoba, među kojima su pored Ljimaja i Nedžmi Krasnići, Naser Krasnići, Naser Šalja, Sabit Šalja, Refi Mazreku, Arben Krasnići, Šaban Šalja, Behljulj Ljimajt i Besim Šurdaj.

Specijalni tužilac ih tereti za ratne zločine počinjene u selu Klečka tokom 1999. u dva takozvana zatvora OVK. Fatmiru Ljimaju je suđeno i u Hagu, gde je proglašen nevinim za zločine u Lapušniku, blizu Glogovca, dok će suđenje za navodne zločine u Klečki biti održano na Kosovu.

Ljimaja optužnica tereti da je naređivao i učestvovao u neljudskom malteretiranju srpskih civila i uhapšenih Albanaca koji su bili u pritvoru u Klečki. Većina optuženih u ovom slučaju su u pritvoru, dok je Ljimaja od pritvora do sada štitio poslanički imunitet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija