SB o Kosovu bez Jeremića

Održane su zatvorene konsultacije SB UN o Kosovu, a na njima nije učestvovao ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Održane su zatvorene konsultacije SB UN o Kosovu, a na njima nije učestvovao ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Jeremić je izjavio da su tri stalne članice SB UN iskoristile pravo veta i sprečile da Srbija učestvuje na tim konsultacijama i insistirale da sednica bude zatvorena za javnost. "Većina članica se založila za suprotno, ali snaga veta je bila jača", rekao je šef srpske diplomatije.

Jeremić je rekao da je delegacija Srbije svoje izlaganje distribuirala kao javni dokument svim članicama UN i najavio da će Srbija nastaviti sa živim diplomatskim aktivnostima. Naveo je da je razgovarao sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom, istakavši da je od presudne važnosti da se sada zadrži pribranost i održi mir i stabilnost na Kosovu.

  • Andrija Šrek

    29.07.2011 10:12
    ?
    Pa mislim da je SB raspravljao i o Iraku bez ministra spoljnih poslova Srbije. Pa šta?
  • 29.07.2011 09:05
    Pitanje treba postaviti Jeremicu

    Zasto je neko iskoristio prava veta?
    potom drugo, zasto ne zele Jeremica kao sagovornika, kada je to institucija svih zemalja ovoga sveta i onih najmanjih.

    Da li nas ministar spoljnih poslova nekada uradi bilo sta dobro kada je van Srbije na pregovorima, ili samo putuje da mu g...ca vidi pu
    Ovja Jeremic nije samo gradjane Srbije uspeo IZNERVIRATI tako da ga retko ko prihvata u drzavi Srbiji,
    vec je iznervirao i CEO SVET
    to je vise nego strasno
    po svoj prilici manje steti kada je van dogadjaja, jer svaku situaciju, svaku tudju izgovorenu misao-rec, mladjani ministar prilikom interpretacije kaze onako kako njemu odgovara
    sa takvim stavom Srbiji je vise doneo STETE NEGO KORISTI
    ne kazem da su strani politicari cvecke, taman posla, ali ipak ponekad im se otme i kazu istinu,al ovome jeremicu do sada bome nikada
  • Nikola NS

    29.07.2011 08:17
    sve je jasno
    Sve je jasno jos otkada je Taci sa svojom vladom "samostalno" doneo odluku da blokira prelaze i uvede carinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija