Jeftiniji šećer od sledeće nedelje

Šećer iz Republičkih robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 103 dinara za kilogram, trebalo bi da se nađe u trgovinama početkom naredne sedmice, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Šećer iz Republičkih robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 103 dinara za kilogram, trebalo bi da se nađe u trgovinama početkom naredne sedmice, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Očekuje se potpisivanje prvih ugovora sa zainteresovanim trgovinskim preduzećima, a prve količine šećera iz Robnih rezervi bi u prodavnicama mogle da se nađu od utorka sledeće sedmice. Vlada Srbije odobrila je juče Robnim rezervama interventan plasman do 6.000 tona šećera u naredna dva meseca po maloprodajnoj ceni koja ne sme biti veća od 103 dinara za kilogram, kako bi stabilizovala tržište.

Robne rezerve će u avgustu i septembru prodavati maksimalno po 3.000 tona šećera, a trgovinske kuće koje žele šećer iz Robnih rezervi biće u obavezi ga prodaju po jedinstvenoj maloprodajnoj ceni do 103 dinara za kilogram, u šta je uključena trgovinska marža, zavisni troškovi i porez na dodatu vrednost od osam odsto, saznaje se u Vladi Srbije. Tržište šećera u Srbiji u poslednjih nekoliko nedelja bilo je nestabilno, jer su šećerane cenu korigovale nekoliko puta. U pojedinim trgovinama kupci nisu mogli da kupe šećer iako se prodavao po ceni od 107 do 120 dinara za kilogram.

  • Georg

    29.07.2011 14:10
    Intervenišu da ne bi došlo do III svetskog rata zbog nestašice jeftinijeg šećera u Srbiji. Pa pre neki dan je bata kole govorio da je II SR izbio zbog nestašice šećera u Nemačkoj.
  • 29.07.2011 11:52
    A sta cemo mi secerasi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.