Opet protesti putara

Sindikat putara Srbije najavio je za četvrtak protest ispred Predsedništva Srbije ukoliko predsednik Boris Tadić ne razgovara sa njihovim predstavnicima.

Sindikat putara Srbije najavio je za četvrtak protest ispred Predsedništva Srbije ukoliko predsednik Boris Tadić ne razgovara sa njihovim predstavnicima.

Sindikat putara je odbio predlog banaka kojima Nibens grupa duguje i većinskog vlasnika Nibensa o reorganizaciji Preduzeća za puteve Kragujevac iz Nibens grupe.

Predsednica tog sindikata Sonja Vukanović izrazila je nadu da će predsednik Srbije razgovarati sa putarima, i da neće biti potrebe da se radnici okupljaju.

"Neko očigledno štiti strane banke kojima Nibens grupa duguje", istakla je ona.

Vukanović je dodala da su radnicima Nibensa zarade isplaćene samo do aprila, a radnici Bačkaputa nisu primili zarade ni za april.

U sastavu Nibens grupe su preduzeća za puteve "Beograd", "Niš", "Kragujevac", "Vranje" i "Vojvodinaput-Bačkaput" iz Novog Sada.

Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra.

Banke, kojima Nibens grupa duguje oko 130 miliona evra, nedavno su se dogovorile da restrukturiraju ta preduzeća i obećale da će biti odblokirani računi putarskih firmi.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i izvlačenja 32 miliona evra iz Fabrike maziva iz Kruševca, koju je kupio u privatizaciji.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zaposlenih, a putari iz te grupe održavaju više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuju u izgradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju, kako i dela autoputa ka Crnoj Gori kod Ljiga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.