Još pola milijarde za stambene kredite

Ministarstvo za prostorno planiranje tražiće da se rebalansom budžeta obezbedi dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite, najavio je resorni ministar Oliver Dulić.

Ministarstvo za prostorno planiranje tražiće da se rebalansom budžeta obezbedi dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite, najavio je resorni ministar Oliver Dulić.

"Budžetom za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za subvencionisane stambene kredite, ali je 900 miliona otišlo na stare obaveze. Uz dodatnih 500 miliona dinara očekujem da ćemo tokom godine ohrabriti one kupce koji se zbog straha od krize sada premišljaju da uđu u kredit", rekao je Dulić.

On je kazao da će u septembru biti urađena analiza efekata mera u vezi sa stambenim kreditima, kako bi se videlo koliko je povećanje učešća sa 10 na 20 odsto uticalo na smanjenje tražnje za stambenim kreditima.

  • Student

    17.08.2011 19:09
    Klasican sistem koji koristi i SAD, samo daj sto povoljnije, samo da bi raja uzimala kredit, posle ceo zivot zivis i radis za banku i lihvare koji ih cuvaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.