Oštetili GSP za 21 milion dinara

Beogradska policija uhapsila je danas tri osobe zbog sumnje da su prilikom prodaje karata za gradski prevoz oštetili Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" za više od 21 milon dinara.
Beogradska policija uhapsila je danas tri osobe zbog sumnje da su prilikom prodaje karata za gradski prevoz oštetili Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" za više od 21 milon dinara. Policija je saopštila da je u nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala na teritoriji Beograda i Šapca uhapsila direktora i vlasnika firme "Jugobiro produkcija" Đorđa P, bivšeg direktora i vlasnika te firme Verana P. i komercijalistu u toj firmi Dragana M.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj tako što su od novembra 2009. godine do februara 2010. godine od GSP-a preuzeli 2.685.000 karata za pojedinačnu vožnju u gradskom prevozu i od tog broja prodali 680.000 u maloprodaji za gotov novac, bez evidencije prometa preko fiskalne kase i bez evidencije u poslovnim knjigama.

Dobijena sredstva od prodaje karata nisu uplatili na račun preduzeća "Jugobiro produkcija" već su novac zadržali za sebe i izbegli obavezu plaćanja prema GSP "Beograd", čime su sebi pribavili korist u iznosu nešto većem od 21 milion dinara.


  • зики

    17.08.2011 21:36
    београдски гсп
    Најбитније је да су им аутобуси ЖУТИ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.