Bugarska obećala Kosovu pomoć u namirnicama

Bugarski ministar poljoprivrede je u sredu u Prištini obećao premijeru Hašimu Tačiju snabdevanje Kosova namiricama u slučaju nestašice.
Bugarski ministar poljoprivrede je u sredu u Prištini obećao premijeru Hašimu Tačiju snabdevanje Kosova namiricama u slučaju nestašice.

Pozivajući se na saopštenje Ministarstva poljoprivrede i hrane Bugarske, Bugarska novinska agencija Fokus je prenela da je premijer Tači, posle sastanka sa ministrom Miroslavom Najdenovom izjavio da je "zahvalan Bugarskoj zbog spremnosti da obezbedi prehrambene proizvode za Kosovo u slučaju nestašice i da čak i otvori svoje državne rezerve".

Ministar Najdenov je potvrdio da Kosovo može računati na Bugarsku u slučaju nestašice hrane.

Bugarski sajt Novinite.com takođe piše o poseti ministra Kosovu uz objašjenje da ta "mlada republika traži način da nadoknadi ono što gubi zbog embarga koji je njena vlada zavela u julu na proizvode iz Srbije, i Bosne i Hercegovine".
  • Solidarnost sa kosovskim komši

    18.08.2011 14:59
    WTF!?
    Oni koji imaju daju onima koji nemaju. Ima li šta normalnije i ljudskije od toga? To može da smeta jedino mržnjom zadojenim, dezorijentisanim stanovnicima ove unesrećene zemlje (srećom, nismo svi takvi). Kakvi ljudi se raduju mogućnosti tuđeg gladovanja? Budite bolje osobe, pa ćete biti i bolji Srbi.
  • vukovic

    18.08.2011 07:36
    "mlada republika"
    Ta "mlada republika" je republika sve dok je KFOR dole,bojim se da ce narednih 500god morati da ostanu.Ako je pucanje iz zasede po tadasnjim drzavnim organima bilo legitimno od strane OVK,ne vidim zasto i danas sutra pucanje iz zasede po KPS-u tj gerilski rat ne bi bio isto tako legitiman.
  • зики

    17.08.2011 21:26
    бугари
    Код Бугара све по старом,кад год Србин окрене леђа Тута вади нож.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.