Hapšenja zbog prostitucije u hotelu Park

Novosadska policija uhapsila je deset osoba i odredila im zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da su se bavili posredovanjem u prostituciji u hotelu "Park", koji je u vlasništvu kontroverznog biznismena Bate Butorovića.    
Novosadska policija uhapsila je deset osoba i odredila im zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da su se bavili posredovanjem u prostituciji u hotelu "Park", koji je u vlasništvu kontroverznog biznismena Bate Butorovića.

Uhapšeni su Novosađni: Ivan K. (1954.), Miljan B. (1976), Ljubomir G. (1959), Mile T. (1987), Zoltan Č. (1976), zatim Dalibor R. (1985) iz Sremske Kamenice, Vladimir R (1980) iz Vrbasa, Stefan S. (1991) iz Inđije, Dragan S. (1978) iz Rumenke i Predrag K. (1970), državljanin Crne Gore sa prebivalištem u Novom Sadu. U novosadskoj policiji kažu da se oni terete da su od 2007. do aprila 2011. godine, posredovali u prostituciji u hotelu "Park" i za to uzimali proviziju od najmanje 20 evra, a u vreme izvršena krivičnog dela, svi su bili zaposleni u ovom novosadskom hotelu. U akciji hapšenja, koja je počela juče oko 10.30 časova i trajala do 16 sati, privedeno je i pet prostitutki, koje su posle saslušanja, uz prekršajne prijave, puštene kući.

Sumnja se da su uhapšeni muškarci, za prostituciju angažovali devojke, koje im je slao Blagoje R. (1973) iz Novog Sada, inače crnogorski državljanin koji se nalazi u pritvoru, jer je u aprilu uhapšen pod sumnjom da je izvršio krivično delo trgovina ljudima. On je osumnjičen da je koristio težak materijalni položaj devojaka koje je vrbovao da se bave prostitucijom za njegov račun, preteći im i nasilnički se ponašajući prema njima. U policiji navode da će osumnjičeni, u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu, biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

Ovo je prva veća koordinirana akcija hapšenja zbog prostitucije u Srbiji otkako su u regionu nedavno počela masovna hapšenja zbog pružanja seksualnih usluga.

  • 11.01.2012 22:07
    e stvarno ova srbuja neide nasa djeca to da rade i ovaj kaze da ima i djabe a sta kada bi svoje djete vidijo ja mislim da bi se objesijo od muke nemam komentara sta se radi steta
    toliko finih momaka one svoje tjelo prodavaju nekom za sitnu llovu i to je dobra majka nikad. alsad dzebo toliko od mene
  • Uncut

    27.08.2011 19:14
    Uvek bilo, uvek bice...
    Sta se sad kao mi tu cudimo ? Prostitucije je bilo u ovom hotelu od vajkad. Secam se jos stare zgrade hotela, pa gde je Tito docekao Novu godinu, pa se sve srusilo...pa izidan nov hotel, pa preuzeo Bata, pa se puno pokerisalo, pa ubijena devojka u sobi... Uvek je tu bilo prostitucije, ali uvek ! Ova vest mi ne govori nista, ceo grad zna o ovome.
  • lala

    26.08.2011 17:39
    u studenjaku je jeftinije dzabe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija