Tadić: Možda ne dobijemo status kandidata

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da postoji mogućnost da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora o članstvu, ali da i pored toga ne može da pristane na zahtev da ukine svoje institucije na severu Kosova i Metohije.
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da postoji mogućnost da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora o članstvu, ali da i pored toga ne može da pristane na zahtev da ukine svoje institucije na severu Kosova i Metohije.

"Srbija neće napustiti svoj narod na KiM. Srbija takođe neće odustati ni od evrointegracija. Ako ćemo mi u srpskoj ili evropskoj političkoj javnosti dobiti zahtev da se Srbija opredeli, moj odgovor će biti da Srbija neće odustati ni od jednog svog legitimnog interesa", izjavio je predsednik Tadić u intervjuu Tanjugu.

Predsednik Tadić je naglasio da od svoje politike očuvanja nacionalnih interesa na KiM i vođenja Srbije ka EU neće odustati, jer je za tu politiku dva puta dobio podršku građana Srbije.

Predsednik Srbije je, kako je rekao, uveren da je moguće obezbediti zadovoljenje oba strateška interesa Srbije: da brine o svojim legitimnim interesima na Kosovu i Metohiji i da postane članica EU.

"Ako to nije moguće danas biće moguće sutra. Ako nije moguće prihvatiti argument koji je Srbija iznela u današnjem danu, uveren sam da će, nakon demokratske i sveobuhvatne rasprave, taj argument biti moguće prihvatiti već sledeće godine", poručio je predsednik Tadić.

"Da li ćemo dobiti status kandidata i datum za pregovore - to samo jednim delom zavisi od nas. Ja sam uveren da će Srbija ispuniti svaki uslov koji je u skladu sa kopenhaškim kriterijumima, a da li će EU ispuniti svoj deo posla to ćemo da vidimo - to zavisi od EU", rekao ju Tadić.

Srbija, kako je naglasio, nastavlja svoju politiku evropskih integracija i to pravo niko ne može da joj oduzme.
  • semtex

    26.08.2011 19:24
    @opservacija
    b92 vise ne veruju ni oni koji veruju u deda mraza.
  • 26.08.2011 10:40
    @Opservacija
    Ako su nečiji komentari šovinistički, to su komentari samih separatista.
  • treki

    26.08.2011 09:39
    Zlobni Boris
    Čekaj čekaj čekaj, jel si ti beše odložio izbore zvog tog dobijanja statusa kandidata? Pa što ih onda sad ne raspišeš?
    Isti Sloba, samo sa više kose. Kanda ćemo i tebe šerpama i loncima i bagerima! Posle će ti đavo biti kriv kada Vojvodina ode!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.