Kosovska policija pretukla starca

Kostadina Stijovića (81), koji je izbegao s Kosova i Metohije i nastanjen je u Andrijevici, brutalno su danas pretukli pripadnici Kosovske policije na prelazu Savine vode, između opština Rožaje i Peć, saopstio je Udruženje raseljenika u Crnoj Gori.
Kostadina Stijovića (81), koji je izbegao s Kosova i Metohije i nastanjen je u Andrijevici, brutalno su danas pretukli pripadnici Kosovske policije na prelazu Savine vode, između opština Rožaje i Peć, saopstio je Udruženje raseljenika u Crnoj Gori.

Kosovski policajci su, kako se navodi u saopštenju, na silu izvukli Stijovića iz autobusa kada je trebalo da pređe iz Crne Gore na područje Metohije, gde se zaputio kako bi u opštinskoj administraciji u Dečanima pribavio lična dokumenta i obišao manastir Visoki Dečani.

Udruženje navodi da su kosovski policajci, odmah nakon što su izveli Stijovića iz autobusa, počeli da ga udaraju pesnicama i nogama, od čega je u polusvesnom stanju pao pored puta.

Sve se to, kako se navodi, dešavalo naočigled putnika autobusa, u kome osim Stijovića, nije bilo više Srba ili Crnogoraca.

"Stijoviću su, dok su ga tukli, kosovski policajci govorili kako za "državu Kosovo" ne važe lična dokumenta koja im je pokazao, kao što su lična karta koju je izdao "srpski SUP Dečani", niti raseljenička legitimacija koju je izdala Vlada Crne Gore, odnosno njen Komesarijat za raseljena lica", piše u saopštenju.

Kako se navodi, kosovski policajci su, dok su ga tukli, govorili Stijoviću da samo ako prizna državu Kosovo može da prođe administrativni prelaz, nakon čega su ga, teško pretučenog, vratili za Rožaje.

Savez udruženja raseljenih, izbeglih i prognanih u Crnoj Gori je saopštio da zahteva od Euleks misije na Kosovu i Metohiji da hitno povodom ovog slučaja pokrene istragu i protiv nasilnika iz redova kosovske policije preduzme odgovarajuće mjere.

  • G

    25.08.2011 18:57
    Obavezno da Merkelova ponovi da pripadnici ove policije moraju da budu raspoređeni na severu KiM.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.