Spisak popisivača biće objavljen sutra

Spisak kandidata za popisivače koji će proći obuku biće objavljen sutra, najavila je načelnica Odeljenja za popis pri Republičkom zavodu za statistiku (RZS) Snežana Lakčević.
Spisak kandidata za popisivače koji će proći obuku biće objavljen sutra, najavila je načelnica Odeljenja za popis pri Republičkom zavodu za statistiku (RZS) Snežana Lakčević.

Snežana Lakčevć, načelnica Odeljenja za popis pri RZS, kazala je da se na konkurs za popisivače prijavilo 141.000 građana , a žalbeni rok posle objavljenih spiskova je 24 sata, dok bi popisna komisija u roku od 48 sati trebalo da odgovori na tu žalbu. Na konkurs za popisivače za predstojeći popis stanovništva u Srbiji prijavilo se tri puta više kandidata od potrebnog broja.

RZS je objavio da će prilikom odabira prednost imati nezaposleni i studenti, a u mešovitim sredinama oni koji poznaju više jezika. Uslov je bio da kandidati budu državljani Srbije, da imaju bar srednju stručnu spremu, da su punoletni, imaju lep rukopis i poznaju teren. Na konkurs za instruktore, koji je završen, prijavilo se 29.654 građana. Plata popisivača će iznositi 22.000, a instruktora 34.000 dinara.

Popis na teritoriji čitave Srbije biće obavljen od 1. do 15. oktobra. Za razliku od prethodnih, biće obuhvatniji i sadržajniji, jer će biti zastupljena i neka pitanja koja nisu postojala ranije. Preliminarni rezultati popisa biće objavljeni 30 dana posle završetka terenskog rada, posle čega će se obrađivati rezultati koji će konačno biti objavljeni u septembru 2012. godine.
  • popisivač

    01.09.2011 20:31
    sa EU torbicom
    Kad se obrade podaci, pa kad EU vidi kakva smo zemlja Sirotanija dobro će razmisliti da li će se nama družiti (ako i sama potraje u sadašnjem obliku).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.