FOTO: Provaljeno u Mađarski kulturni centar

Novosadska policija i dalje traga za huliganima, koji su za vikend provalili u Mađarski kulturni centar "Šandor Petefi" na Telepu.
Novosadska policija i dalje traga za huliganima, koji su za vikend provalili u Mađarski kulturni centar "Šandor Petefi" na Telepu.

Predsednica centra, Teodora Marton Balind, kaže da je lom u prostorijama u ponedeljak ujutru prvo zatekla jedna od zaposlenih, a nedugo zatim o provali je obaveštena policija:  "Nepoznati počinioci su ušli u kulturni centar, razvalili su nam veliku salu, otišli na balkon, bacali stolice, polupali lustere, klavir su nam uništili. Šta god su našli, to su razvalili". Teodora Marton Balind kaže da iz Mađarskog kulturnog centra nije ništa odneto, te da još nije procenjeno kolika je materijalna šteta. "Mogu da vam kažem da je ovo za nas ogromna šteta. Ne možemo sebi da priuštimo da imamo noćnog čuvara. Sve što se desilo velika je i materijalna i moralna šteta. Pogotovo što se sad pripremamo za proslavu godišnjice", kaže predsednica centra.

Teodora Marton Balind kaže da ne može da pretpostavi ko je mogao da provali u prostorije Mađarskog kulturnog centra. Ona nije želela da spekuliše o eventualnom etničkoj motivisanosti napada, a izrazila je očekivanje da će policija brzo otkriti počinioce ovog nedela. "Ovako nešto nije bilo nikad. Pre šest – sedma godina provalili su nam u kancelariju, tražili su novac i odneli DVD plejer. Ali sada ništa nije uzeto. Vidi se da je samo reč o vandalizmu", kaže Teodora Marton Balind.

Prostorije Mađarskog kulturnog centra na Telepu, obišli su gradonačelnik Igor Pavličić, vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave Novi Sad, Stevan Krstić, zamenik zaštitnika građana Goran Bašić, te zamenica pokrajinskog ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina Eva Vukašinović. Predsednik Skupštine Vojvodine, Šandor Egereši, zatražio je od policijskih i sudskih organa da brzom i efikasnom akcijom pronađu i procesuiraju odgovorne za vandalsko demoliranje prostorija Mađarskog kulturnog društva "Petefi Šandor".

Iz policije saopštavaju da intenzivno tragaju za nepoznatom osobom, koja je izvršila krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, na štetu Mađarskog kulturnog centra. Postoji osnov sumnje da je nepoznati izvršilac ušao kroz otključana vrata sa dvorišne strane, te u sali ovog centra polomio ili oštetio nameštaj, inventar, opremu i staklo na jednim vratima. Policija je izvršila uviđaj u prisustvu dežurnog sudije i tužioca. (D.S.)

Nakon što je policija izvršila uviđaj u prostorijama Mađarskog kulturnog centra "Petefi Šandor" u Novom

Sadu, koje je prethodnog vikenda bilo meta vandala, poprište ovog

ispada danas su obišli i zamenik zaštitnika građana i zamenica

pokrajinskog ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina dr Goran

Bašić i Eva Vukašinović.

 

Predsednik Skupštine AP Vojvodine

Šandor Egereši zatražio je danas od policijskih i sudskih organa da

brzom i efikasnom akcijom pronađu i procesuiraju odgovorne za

vandalsko demoliranje prostorija Mađarskog kulturnog društva "Petefi

Šandor" u Novom Sadu.

  • janko

    27.09.2011 18:34
    @semtex
    koja je to vecina, jel su yo tvoje zeme i patriJoti koji ste hrabro zbrisali dok su VOJVODJANI ginuli u lepoj tvojoj. vidim ja da se ti opet spremas na hrabro bezanje, cim spominjes proterivanje. a ono za pavijana, izgleda da te jedan takav skuckao kada ga stalno spominjes, kljakavi pavijance.
  • Scotch Bonnet

    27.09.2011 12:05
    Komentar
    podrška komšijama uzeo si mi rec iz usta! Sad se spremi da dobijes epitet fasiste od rodo-ljuba.



  • Milan

    27.09.2011 09:19
    Idu izbori....
    I ovo je samo nazalost deo prljave politicke kampanje kako bi se dobili neophodni glasovi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija