Rasprava o ustavnosti prenosa nadležnosti Vojvodini

Predsednik Ustavnog suda Srbije Dragiša Slijepčević najavio je za sredu održavanje pripremne sednice za raspravu o ustavnosti Zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini.

Predsednik Ustavnog suda Srbije Dragiša Slijepčević najavio je za sredu održavanje pripremne sednice za raspravu o ustavnosti Zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini.

Na sednici će, kako je naglasio, biti razmotrena sporna pitanja u tom predmetu, posle čega će biti zakazana javna rasprava za koju su već pozvani najistaknutiji pravnici u Srbiji. Slijepčević je kazao da se ustavnost Statuta Vojvodine ne može razmatrati pre nego što se reši prethodno pitanje, odnosno ustavnost Zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini.

Prema njegovim rečima, rešenje tih pitanja moglo bi se očekivati do kraja godine, što će zavisiti od toka javne rasprave. Predlog za ocenu ustavnosti Zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini i Statuta pokrajine podnele su krajem prošle godine Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija.

  • sale novosadjanin

    26.09.2011 20:30
    ne mogu da verujem
    da urednik radia 021,ovakvu vest od izuzetnog znacaja za gradja VOJVODINE gurne tamo negde medju vesti iz sveta ili totalno na marginu desavanja !
    o moderatoru radia 021 ne zelim ni da govorim,posto komentare samovoljno cenzurise kako mu se hoce a o vremenu potrebnom za objavljivanja komentara i da ne govorim!
    naravno,ukoliko se ne radi o pozitivnim komentarima za bgd,mne i bih partije,njihovu mafiju i poltrone-tada je brz !
    pogledajte samo broj i termine objavljenih komentara za sns pre par dana!
  • sale novosadjanin

    26.09.2011 19:11
    cekam malo !!!
    na koji ustav se vi lopine pozivate?
    da nije to onaj milosevicev ustav kojim ste ozakonili pljacku nase imovine?
    koliko se secam,kada ste otimali i pljackali niste proveravali da li je to u skladu sa ustavom,nego ste jednostavno izvrsili aneksiju VOJVODJANSKE imovine!
    znao sam ja de ce ovaj protiv prirodni brak sa vama skupo da nas kosta !
    sta se posle cudite sto su svi pobegli od vas?
  • Y

    26.09.2011 18:47
    @B
    Srbija ni iz čega ništa nije naučila. Kao što se pojedinac nebrojeno puta vraća u istu situaciju, ukoliko karmički ne napreduje, tako i društvo koje nije izvuklo pouke iz svoje dalje ili bliže istorije ne može da učini nikakav korak ka sopstvenom razvoju. OK! Ali, zbog čega bi Vojvodina zauvek ostala talac jednog mentalnog sklopa, zamrznutog u sopstvenom autizmu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.