Provizija na nabavci vakcina preko milion evra

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u vezi sa aferom o nabavci vakcina protiv takozvanog novog gripa da je suština problema provizija od 1,25 miliona evra u tom slučaju.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u vezi sa aferom o nabavci vakcina protiv takozvanog novog gripa da je suština problema provizija od 1,25 miliona evra u tom slučaju.

"Mala je verovatnoća da je to urađeno na zakonit način, pa je ta provizija tema istrage. Utvrditi ko je i zašto uzeo i da li je delio sa nekim", rekao je državni sekretar. On je istakao da što je korupcija na "višem nivou" to je teže dokazati pa se, zbog nedostatka konkretnih dokaza, optužnice najčešće odnose na zloupotrebu službenog položaja.

Pre četiri dana je uhapšenoj bivšoj direktorki RZZO Svetlani Vukajlović i dvoje njenih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom nabavki vakcina određen pritvor od 30 dana.

  • Far Cry

    27.09.2011 19:31
    Siguran sam da je ovo kap u moru i da korupcija razara ovu zemlju na svim nivoima , vlada nema volje da resava ovaj problem bez obzira sto ih iz EU pritiskaju .
  • 27.09.2011 18:54
    Sve sto neresava svakodnevne probleme gradjana je danas u Srbiji najaktuelnija tema. Jasno je da ste proneverili novac gradjana a sada te probleme resavate tako sto okrivljujete druge ljude.
  • Ja

    27.09.2011 14:45
    Bice kao i afera Kofer-ce. Simic bio malo u zatvoru, tuzice drzavu, dobice opet mnogo para i nikome nista!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.