Ombudsman poziva na razum

Ombudsman Saša Janković izrazio je zabrinutost zbog učestalih incidenata kojima je u osnovi mržnja i apelovao na solidarnost i toleranciju.
Ombudsman Saša Janković izrazio je zabrinutost zbog učestalih incidenata kojima je u osnovi mržnja i apelovao na solidarnost i toleranciju. "Vandalizam u kulturnom centru u Novom Sadu, nasilje u Temerinu, poziv na likvidaciju Nezavisnog udruženja novinara Srbije, pojačana napetost u vezi Parade ponosa i tenzije u Sandžaku neke su od pojava koje govore o visokim unutardruštvenim napetostima".

Ombudsman je podsetio da svako ko toleriše, podstiče i sprovodi akte mržnje i netolerancije prema pripadnicima druge društvene grupe treba da zna da time ne samo da krši prava članova te grupe, već i da slabi snagu svoje zemlje. "Činjenica da se na Kosovu i Metohiji u dužem periodu krše elementarna ljudska prava manjinskog stanovništva i druga dešavanja u vezi sa tom pokrajinom izazovi su koje će svaka zajednica, pa i naša, lakše da prebrodi ako je ujedinjena u poštovanju različitosti, a ne podeljena u netrpeljivosti".

Janković je dodao da je, zbog toga, ogromna odgovornost onih koji građane nasiljem, mržnjom i predrasudama dele na "patriote i izdajnike, normalne i bolesne, pravoverne i krivoverne, naše i tuđe".
  • loznica

    27.09.2011 16:16
    briga
    razum`strpljenje dva fakultetski obrazovana ne zaposlena coveka
  • DD

    27.09.2011 13:49
    Da ljudi imaju sta da jedu, mozda bi bilo drugacije..ovako im je pripadnik druge nacije, opredeljenosti bilo koje vrste kriv a ne sami oni.. :S
  • starac od ravnice

    27.09.2011 11:23
    bravo
    za glas razuma, niko ga neće slušati, kao ni do sad, ali bravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.