Loša demografska slika Srbije

Međunarodni dan starih osoba obeležava se danas, a Srbija ga dočekuje sa oko 15 odsto stanovništva starijeg od 65 godina i prema toj statistici je u samom svetskom vrhu.

Međunarodni dan starih osoba obeležava se danas, a Srbija ga dočekuje sa oko 15 odsto stanovništva starijeg od 65 godina i prema toj statistici je u samom svetskom vrhu.

Prema rezultatima popisa iz 2002. godine, više od 900.000 osoba u centralnoj Srbiji i oko 300.000 u Vojvodini staro je 65 i više godina. Po prvi put se na tom popisu pokazalo da se broj starijih od 65 godina izjednačava sa brojem mlađih od 15 godina. Stručnjaci procenjuju da će se na ovogodišnjem popisu pokazati još gora demografska slika Srbije.

Stručnjaci UN predviđaju da će do 2050. godine prvi put u istoriji broj starih u svetu premašiti broj mladih.

  • xx

    01.10.2011 12:44
    pa
    tako je kad se promovisu pogresne vrednosti, a ne trudi se da se poveca natalitet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.