Prikupljen novac za 70 inkubatora

Za mesec dana humanitarne akcije Fonda B92 "Bitka za bebe" prikupljeno je sredstava za nabavku 70 novih inkubatora.

Za mesec dana humanitarne akcije Fonda B92 "Bitka za bebe" prikupljeno je sredstava za nabavku 70 novih inkubatora.

"Na isteku prvog meseca ove akcije sa ponosom mogu da kažem da smo uveliko premašili polovinu potrebnih inkubatora i prikupili sredstva za 70 inkubatora. Dinamika naših potraživanja premašila je i najveća očekivanja proizvođača opreme. Oni rade punim kapacitetom kako bi što pre isporučili naručene inkubatore. Još mnogo firmi i pojedinaca se interesuje za akciju i ja se iskreno nadam da ćemo uspeti da prikupimo i više od prvobitno planiranih sto inkubatora", kaže Veran Matić, predsednik Fonda B92.

Prema proceni Ministarstva zdravlja, u Srbiji je potrebno 170 inkubatora, a Fond B92 je kao cilj postavio 100, što je dovoljno za optimalan rad zdravstvenih ustanova. "Naravno, ukoliko sakupimo sredstva za više, to će biti bolje za naše mališane koji svakodnevno vode tešku borbu za život", kaže Veran Matić.

Podsetimo da je svako peto dete u Srbiji prevremeno rođeno, a prosečna starost inkubatora je 40 godina. Sve informacije mogu se potražiti na sajtu www.bitkazabebe.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija