U Vladu Srbije ne može u patikama

Ministri su u septembru dobili pooštreni kodeks oblačenja, po kom zaposleni i gosti neće smeti da nose džins, trenerke, patike, bluze sa golim leđima i bretelama.

Ministri su u septembru dobili pooštreni kodeks oblačenja, po kom zaposleni i gosti neće smeti da nose džins, trenerke, patike, bluze sa golim leđima i bretelama.

Nova naredba o oblačenju svih zaposlenih u ministarstvima stigla je iz generalnog sekretarijata Vlade početkom septembra u sve kancelarije, a strogo su zabranjenje izlizane i "moderno" iscepane farmerke, džins odeća, trenerke, sportske majice sa aplikacijama, patike, ženske bluze sa golim leđima i bretelama. Dres kod koji od sada važi moraće da se primenjuje i na sve goste koji službeno dolaze u posetu u prostorije Vlade, a o primeni će morati da vodi računa i obezbeđenje na ulazu.

Naročito su precizirana pravila za žensko odevanje, pa se tako preporučuje garderoba mirnijih boja, umerena dužina suknje, obuća čista, uredna i elegantna, s niskim ili srednjim potpeticama. Takođe, savetuju se i umerena šminka, uredna kosa i nokti i blagi parfemi i dezodoransi.

Sličan kodeks godinama postoji i u Narodnoj skupštini, gde su tokom prošlog mandata zabranili patike čak i za novinare koji ulaze u zgradu. Pravilnik važi i za sve one koji rade u parlamentu ili ga iz bilo kog razloga posećuju. Nije dozvoljeno nositi odeću bez rukava, dubokih dekoltea, šliceva, odeću s otvorenim leđima ili ramenima, obuću s otvorenim prstima i izrazito visokim potpeticama. Obezbeđenje ima pravo da vrati sve koji se pojave neadekvatno obučeni.

I u kabinetu predsednika Srbije postoje striktna pravila o tome kako posetioci treba da budu obučeni. Zabranjene su drečave boje, a ni sandale sa otvorenim prstima ili suviše kaišića ne bi otvorile predsednička vrata.

  • ili

    01.10.2011 13:27
    A sta ko nema za cipele nego ima jedne patike, ili portiru ta obuća baš liči na patike?
    Takvi nisu dobrodosli?
    A direktna su posledica iživljavanja onih koji se u ustanovi gnjezde
    Zašto ne sme džins? Postoje vrlo kulturni konfekcijski kopleti od džinsa.
    itd itd
  • e, bas necu

    01.10.2011 12:51
    Zanimljivo je da pamet nije zabranjena a opet je tamo jako retko srecemo...
  • Jovan2

    01.10.2011 12:39
    Sivenje odgovarajuceg odela tj. radne uniforme za zaposlene u svim ministarstvima pada na teret budzeta pretpostavljam?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.