Dačić: Izbegnut krvavi scenario

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je odluka o zabrani svih skupova ovoga vikenda, pa i Parade ponosa, doneta na osnovu bezbednosne procene o krvavom scenariju u Beogradu, da ona ne znači da je država poklekla i da nije razmišljao o političkoj koristi od takve odluke.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je odluka o zabrani svih skupova ovoga vikenda, pa i Parade ponosa, doneta na osnovu bezbednosne procene o krvavom scenariju u Beogradu, da ona ne znači da je država poklekla i da nije razmišljao o političkoj koristi od takve odluke.

Dačić je za današnji "Pres" rekao da nije tačno da je država poklekla pred huliganima, i da bi policija sigurno obezbedila Paradu ponosa da je održana, i da bi skup uspeo, ali je pitanje uz kolike žrtve. On je podsetio da posao policije nije samo da hapsi, već i da preventivno deluje.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je sa aspekta policije bilo lako doneti odluku, jer je bezbednosna procena MUP-a imala jasne parametre, ali da iz aspekta političara, odluku nije bilo lako doneti i saopštiti, jer se znalo da će uslediti kritike iz nevladinog sektora, nekih političkih stranaka. "I da se ne lažemo bilo je i pritisaka", napomenuo je Dačić.

On je ocenio da je to bila jedina moguća odluka koju je podržao predsednik Republike, kao i brojne institucije i organizacije, kao i policijski sindikati. "Nisam razmišljao ni o koristi, ni o šteti (od odluke). Znam samo da bi, da nije izrečena zabrana, danas Beograd, a verovatno i neki drugi gradovi (u Srbiji), bio 'brejking njuz' na mnogim svetskim televizijama i da bismo imali scenario u kome bismo svi bili gubitnici", rekao je Dačić u intervjuu za "Pres".

On je objasnio da je bezbednosna procena ukazivala na to da bi visokorizični događaji, u uslovima pojačanih tenzija (događaji na severu Kosova, u Sandžaku, hapšenja u Temerinu, generaklno naglašena tenzija u celoj zemlji), ovog vikenda imali krvavi scenario u Beogradu.
  • Limar

    02.10.2011 20:44
    Je li?
    Zar u ovakim trenucima ,teskim po Srbski narod da brinemo o slavlju po gradu i zlatu odbojkasica? Dok goloruki narod tamo dole gine vi slavite i paradirate sa svojim zastavama?
    Zasto nas zamajavate sa nebitnim stvarima?
    Kosovo je goruce pitanje? Zasto namecete normalnom narodu sport i buku?

    Svi su skupovi zabranjeni? Nije nego.

    Dacicu, daj ostavku i ne seri.
  • 02.10.2011 20:29
    ržava je, zabranivši skupove u Beogradu, odglumila svoju nemoć - čak je zasedao i Vrhovni savet odgrane- i otkazala zaštitu LGBT osobama, ne zbog nemoći policije pred šačicom klero-nacista, nego namerno i sa ciljem, da bi svoje neoficijelne kerove prikazala snažnijim i značajnijim nego što su uistinu.

    Pravi cilj je zadržati bar nešto od "Miloševićevih pobeda", a to ne može bez zastrašivanje manjina u Vojvodini i Sandžaku.
  • Limar

    02.10.2011 20:19
    Dacicu, ne seri!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.