Privedeni zbog pogibije radnika u Zemunu

Mile Stevozarević, vlasnik firme "Tehnomenadžer", podizvođača radova na gradilištu u naselju Kalvarija na kome su u četvrtak poginula četvorica radnika, i Nedeljko Ilić, poslovođa tog gradilišta, osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, juče su privedeni istražnom sudiji.  
Mile Stevozarević, vlasnik firme "Tehnomenadžer", podizvođača radova na gradilištu u naselju Kalvarija na kome su u četvrtak poginula četvorica radnika, i Nedeljko Ilić, poslovođa tog gradilišta, osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, juče su privedeni istražnom sudiji. Prvi čovek firme "Grading SS" Stevan Stevanović, kome je pozlilo na saslušanju u policiji, još je na lečenju u bolnici i kada se oporavi istražni sudija saslušaće i njega.

Radnici Dušan Kadrijević (18), Nikola Knežević (24), Vladimir Vasić (26) i Milan Brajenović (60) poginuli su kada su se tone zemlje obrušile na njih dok su radili na sanaciji zidova provalije uz zemunski vrtić "Flora".

Od stradalog Vasića juče su se oprostili najmiliji na groblju u beogradskom naselju Ovča. Tokom opela, njegovom ocu Novici je pozlilo, pa je prebačen u bolnicu. Milan Brajenović i Dušan Kadrijević biće sahranjeni sutra na groblju u Ovči, odnosno na Lešću, a Skupština grada Beograda je za sutra proglasila dan žalosti.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, rukovodioci gradilišta su se oglušili o plan sanacije i o propise da bi stigli na vreme da završe radove. Takođe, nisu ispoštovali ni upozorenje nadležnih iz CIP-a koji su im dva dana pre tragedije preporučili da prekinu sa poslom. Širina iskopa trebalo je da bude oko šest metara, a oni su iskopali 26, i to bez podupirača. To je izazvalo potkopavanje već destabilisane padine, pa se zemlja obrušila i zakopala radnike.

U međuvremenu, građevinska inspekcija nastavlja istragu o propustima u "Gradingu SS" i "Tehnomenadžeru", počevši od toga kakve su zaštitne mere preduzeli do opreme radnika. Rukovodioci ovih firmi, i pored upozorenja, nisu dostavili dnevnik rada sa gradilišta. I inspekcija rada ima posla, jer stradali radnici nisu bili prijavljeni, a radili su za hiljadu dinara dnevno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.