Rebalans budžeta neizvesan, SVM uslovljava podršku

Skupština Srbije počela je danas raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu kojim je predviđeno povećanje deficita za 22,2 milijarde dinara na 142,7 milijardi dinara, odnosno na 4,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Skupština Srbije počela je danas raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu kojim je predviđeno povećanje deficita za 22,2 milijarde dinara na 142,7 milijardi dinara, odnosno na 4,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) danas je uslovio podršku rebalansu ovogodišnjeg republičkog budžeta usvajanjem amandmana koji se odnose na izdvajanja namenjena Vojvodini za kapitalne investicije, dok su poslanici opozicije oštro kritikovali taj vladin predlog.

Poslanik SVM Balint Pastor je kazao da se uvek kada je reč budžetu pokreće pitanje sredstava za Vojvodinu, s obzirom da je Ustavom predviđeno da pokrajinski budžet iznosi sedam odsto državnog budžeta što se, kako je naveo, nije uvek poštovalo. On je podsetio da SVM, koji je deo vladajuće koalicije, nije glasao za budžet za 2010. koji je, prema proceni te strane, bio protivustavan.

SVM se, kako je rekao Pastor, zalaže da se "već jednom reši pitanje finansiranja Vojvodine". Pastor je kazao da je iz ovogodišnjeg republičkog budžeta od devet milijardi dinara namenjenih Vojvodini, odnosno Fondu za kapitalne investicije, do sada izdvojeno svega milijardu dinara što je, kako je ocenio, poražavajuće i govori o tome da se budžet ne realizuje.

Sve opozicione stranke najavile su da će glasati protiv predloga rebalansa budžeta.

  • KAD JAGANJCI UTIHNU

    16.10.2011 20:03
    @@@@@@@@@@@@@@
    Spas za ovu drzavu je da padne vlada da konacno bude izbora, inace crno nam se pise...... SVM ostanite dosledni.....
  • jana

    14.10.2011 16:23
    Cudno, nema Canka u prici gde se spominju pare i Vojvodina! Tu je uvek glavni da se nadje, da popuni dzepove.
  • MAlenA

    12.10.2011 21:15
    Svaka cast gospodinu Pastoru, jedini covek koji se bori za Vojvodinu, a doticni Canak, gleda samo kako da je rasparca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija