Policijski sindikat nastavlja štrajk

Policijski sindikat Srbije (PSS) nastaviće i sutra štrajk, jer na sastanku sa predstavnicima MUP-a danas nije postignut dogovor o sindikalnim zahtevima za poboljšanje položaja zaposlenih u tom ministarstvu.
Policijski sindikat Srbije (PSS) nastaviće i sutra štrajk, jer na sastanku sa predstavnicima MUP-a danas nije postignut dogovor o sindikalnim zahtevima za poboljšanje položaja zaposlenih u tom ministarstvu.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je agenciji Beta da bi u petak trebalo da bude održan sastanak predstavnika MUP-a i načelnika policijskih uprava o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u tom ministarstvu, što je jedan od zahteva sindikata.

"Ima napretka, ali ne prekidamo štrajk dok ne dobijemo garancije da će Vlada Srbije usvojiti i predložiti izmene Zakona o policiji", rekao je on i dodao da bi taj zakon mogao da bude u parlamentu 18. oktobra.

Policijski sindikat Srbije traži poboljšanje socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u i bolje uslove rada u tom ministarstvu.

Sindikat je u ponedeljak ujutro počeo generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada od 30 odsto.

Tokom štrajka, izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavlja se samo u hitnim slučajevima, a smanjenim kapacitetom rade granični prelazi.

Policija, kako je najavljeno, izlazi samo na hitne intervencije, a inspektori izlaze na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.



Policijski sindikat Srbije tvrdi da ima 15.000 članova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija