Saslušani policajci osumnjičeni za batinanje dečaka

Policajci iz interventne jedinice, osumnjičeni da su proteklog vikenda bez ikakvog razloga pretukli četvoricu dečaka u naselju Rotkvarija, saslušani su juče u Policijskoj upravi "Novi Sad".
Policajci iz interventne jedinice, osumnjičeni da su proteklog vikenda bez ikakvog razloga pretukli četvoricu dečaka u naselju Rotkvarija, saslušani su juče u Policijskoj upravi "Novi Sad".

Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a u naredne dve nedelje policija će sprovesti detaljnu istragu o svemu što se prethodne subote dogodilo u Ulici Kraljevića Marka. Nadležno tužilaštvo trebalo bi da donese odluku i o eventualnom pokretanju krivične prijave , ali su roditelji, bez obzira na ishod postupka, najavili tužbe, koje će najverovatnije u ponedeljak proslediti tužilaštvu.

Policajac znao da bije pogrešne dečake

Kako navodi otac petnaestogodišnjeg S.R., koji je najviše povređen prilikom tog incidenta, nema sumnje da je suspendovani policajac Dušan Milojević znao da bije pogrešne dečake. Naime, jedan momak iz grupe mladića koja je sedela na Bulevaru oslobođenja šutnuo je flašu koja je pala policajcu na privatni automobil i razbila šoferšajbnu. Milojević ga je uhvatio i poveo ka stanici, ali mu se taj momak otrgnuo i pobegao. Milojević je ponovo nastavio da ga juri, a onda je naleteo na drugu grupu momaka koja je sedela u blizini OŠ "Kosta Trifković".

Otac dečaka koji se još nalazi u Dečijoj bolnici tvrdi da se on lično uverio da je pasaž u kom su deca pretučena osvetljen i da nije bilo šanse da su se policajci zabunili. Prema njegovim rečima, zlostavljajnje je trajalo više od pola sata, a postoji i očevidac tog događaja, pa ne postoji nikakvo opravdanje za ono što je učinjeno.

Podsećamo, incident se dogodio 15. oktobra u večernjim satima, kada su policajci napali četvoricu maloletnika u blizini Osnovne škole "Kosta Trifković". Trojica dečaka su zadobili modrice od udaraca po telu, dok je četvrti zbog potresa mozga i rasekotine jagodice na licu zadržan u Dečjoj bolnici.

  • G

    21.10.2011 10:27
    Ne znam zašto niste objavili moj odgovor ovom fašisti koji ne ume da prepozna ni najosnovnije stilske figure koje se uče u osnovnoj školi. Ovaj neobrazovani fašista je očigledno oboleo od šizofrenije i/ili manijakalne psihoze (verovatnije ovo drugo), imajući u vidu njegovu bezrazložnu mržnju prema nepoznatim licima kojom je svakodnevno zaokupljen (do te mere da je bez prestanka danju i noću bljuje po komentarima online sajtova, čak i kada tekst sa time nema nikakve veze). Zajedno sa veoma jasno ocrtanim narcisoidnim poremećajem ličnosti (konstantna potreba za samoafirmacijom, nedostatak empatije, grandioznost) ovo odaje jednu duboko mentalno poremećenu ličnost, odnosno psihopatu, kojem je potrebna hitna hospitalizacija i lečenje dok nije, svojstveno psihopatama, povredio drugo lice u nastupima besa i mržnje. Na žalost, u našoj zemlji ne postoji način da se lice prisilno privede i zadrži na lečenju mentalne bolesti - bukvalno nam ostaje samo da se nadamo da njegova psihopatologija neće preći u kriminalno dejstvovanje.
  • Stavrogin

    21.10.2011 08:03
    Disciplinski postupak???
    Da li neko moze da mi objasni sta se podrazumijeva pod sintagmom "disciplinski postupak"? Je li to postupak gdje se disciplinuju policajci i gdje im se odredjuje seminar gdje bi trebali da nauce da ne tuku i ne sutaju maloljetnu djecu? Ako ljudima treba poseban seminar i trening da bi znali da to ne treba da rade, onda su mozda i previse retardirani da bi uopste bili policajci!
  • Aleksandar

    21.10.2011 04:55
    Anonimusu
    Slušaj anonimusu , takav si i ti kakav ti je nadimak ,pratim tvoje zlurade komentare pune mržnje prema deci , prvo proveri o kojoj se deci radi i da li su uopšte navijači. Sva ta pretučena deca su dobri učenici i vrlo lepo vaspitani, i kulturni. Što se tiče policije , kakva država takvi su i oni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.