Sprema se obračun na Partizanovom jugu

Policija i bezbednosne službe došle su do operativnih podataka da se u subotu sprema konačan obračun zavađenih navijačkih grupa na Partizanovom jugu.

Policija i bezbednosne službe došle su do operativnih podataka da se u subotu sprema konačan obračun zavađenih navijačkih grupa na Partizanovom jugu.

Navijači Partizana okupljeni u grupu "Zabranjeni" planiraju da u subotu, 29. oktobra, "milom ili silom" upadnu na južnu tribinu stadiona u Humskoj tokom meča protiv Smedereva, što bi moglo da izazove nezapamćeno krvoproliće sa ljudskim žrtvama, piše Press. Do ovih operativnih podataka došle su policija i bezbednosne službe, koje na svaki način pokušavaju da spreče krvoproliće i identifikuju aktere koji spremaju ozbiljan sukob.

Pripadnici većeg broja podgrupa okupljenih u frontu "Zabranjeni", među kojima su najbrojniji pripadnici "Južne familije", planirali su okupljanje u subotu pred prvenstvenu utakmicu. Oni se već dva meseca okupljaju uoči mečeva, međutim za subotu su planirali upad na južnu tribinu. Imaju dva moguća scenarija: ili da uđu neobeleženi i u toku utakmice se predstave kao "Zabranjeni" ili da upadnu nasilno na južnu tribinu, navode policijski izvori.

Prema njihovim tvrdnjama, bezbednosni rizik je veći nego ikada jer lako može doći do nasilja i krvoprolića. "Zabranjeni" spremaju osvetu. Već su napravili transparente, ali su smislili i druge opasnije načine borbe. Očigledno ni jedni ni drugi neće odustati od borbe za južnu tribinu jer se iza toga kriju mnogo veći interesi od sporta i ljubavi prema klubu, dodaju u policiji.

Policija i bezbednosne službe došle su do operativnih podataka da se u subotu sprema konačan obračun zavađenih navijačkih grupa na Partizanovom jugu. Navijači Partizana okupljeni u grupu „Zabranjeni" planiraju da u subotu, 29. oktobra, „milom ili silom" upadnu na južnu tribinu stadiona u Humskoj tokom meča protiv Smedereva, što bi moglo da izazove nezapamćeno krvoproliće sa ljudskim žrtvama, piše Pres. Do ovih operativnih podataka došle su policija i bezbednosne službe, koje na svaki način pokušavaju da spreče krvoproliće i identifikuju aktere koji spremaju ozbiljan sukob. Pripadnici većeg broja podgrupa okupljenih u frontu „Zabranjeni", među kojima su najbrojniji pripadnici „Južne familije", planirali su okupljanje u subotu pred prvenstvenu utakmicu. Oni se već dva meseca okupljaju uoči mečeva, međutim za subotu su planirali upad na južnu tribinu. Imaju dva moguća scenarija: ili da uđu neobeleženi i u toku utakmice se predstave kao „Zabranjeni" ili da upadnu nasilno na južnu tribinu, navode policijski izvori. Prema njihovim tvrdnjama, bezbednosni rizik je veći nego ikada jer lako može doći do nasilja i krvoprolića. „Zabranjeni" spremaju osvetu. Već su napravili transparente, ali su smislili i druge opasnije načine borbe. Očigledno ni jedni ni drugi neće odustati od borbe za južnu tribinu jer se iza toga kriju mnogo veći interesi od sporta i ljubavi prema klubu, dodaju u policiji.

  • Marko

    28.10.2011 11:16
    Jug je u raspadu i to je ocigledno.Mrznja je dostigla vrhunac i sigurno nista nece biti kao pre zato sto je ugasen jedan mladi zivot.Kao navijac Partizana koji je mnogo godina ranije isao na utakmice svog kluba imam potrebu da nesto kazem.Istina je da velika vecina navijaca nisu ono za sta ih celokupna javnost optuzuje.Ovde je na delu progon( i medijiski progon ,,drugovi''novinari),jedne ozbiljne u medjuvremenu stvorene navijacke grupe koja je dugo vremena sikanirana i proganjana.
  • 123

    27.10.2011 21:57
    укинути државне пројекте зване титови близанци и решен проблем...
  • e, bas necu

    27.10.2011 15:42
    Zabraniti fudbal na dve godine! Kao u Engleskoj posle onog cuvenog divljanja navijaca! Koliko znam ni klubovi ni reprezentacija ne ucestvuju ni na jednom takmicenju cak ni na seoskim igrama! Novi sad je taoc navijaca na dan utakmice (ako je samo malo bitnija), navijaci su taoci vodja navijackih grupa! Cemu sve to? Zabraniti fudbal i gotovo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija