SNP Naši prete Radiju Slobodna Evropa

Ekstremistička organizacija "SNP Naši" zatražila je od Radija Slobodna Evropa (RSE) da sa svoje internet stranice ukloni "netačnu kartu Srbije" bez Kosova i Metohije, naveo je danas RSE.

Ekstremistička organizacija "SNP Naši" zatražila je od Radija Slobodna Evropa (RSE) da sa svoje internet stranice ukloni "netačnu kartu Srbije" bez Kosova i Metohije, naveo je danas RSE.

"Zahtevamo da netačna karta Srbije hitno bude uklonjena. Takođe zahtevamo da (srpski) državni organi reaguju na ovakvu provokaciju i istraže slučaj, jer je reč o mediju koji deluje iz Srbije", navode u saopštenju te desničarske organizacije postavljenom na njihovoj internet stranici.

"Pošto RSE na svojoj internet stranici ''drži mapu Srbije bez Kosova i Metohije'', predstavnici te organizacije pozvali su (srpske) građane da zvanjem na redakcijske telefone, objasne, ''kako izgleda karta Srbije''", objavio je RSE na svom sajtu.

Reagujući na saopštenje te desničarske organizacije, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je ocenilo da "ovakav javni poziv nije uperen samo protiv RSE, nego i protiv slobode medija".

"Bez obzira na pristojan jezik u saopštenju, ovo je nesumljivo napad na RSE i hajka na jedan mediji koji izveštava krajnje profesionalno. NUNS neće sedeti skrštenih ruku, tražićemo i od nadležnih organa da ove pretnje RSE ispitaju i uvrste u postupak koji se trenutno vodi, a u vezi je sa zabranom delovanja ekstremističkih organizacija", navela je potpredsednica NUNS-a Jelka Jovanović.

Prema njenim rečima, "SNP Naši" je "samo jedan ogranak i ruka retrogradne Srbije koja pokušava ponovo da nas vrati tamo gde smo bili pre dvadesetak godina" i izrazila nadu da će se, na adekvatan način, država Srbije i njeni sudski organi kao i novinarska profesija "poneti i neće dozvoliti ovakvu vrstu napada".

Organizacija "SNP Naši" poznata je po svojim nacionalističkim nastupima, a njeni predstavnici nikada nisu skrivali da su pristalice i članovi "SNP Naši" učestvovali u pokušaju razbijanja prošlogodišnje Parade Ponosa i da se uz, desničarske i radikalne stranke u Srbiji, bore za rušenje aktuelne vlasti, navela je RSE.

  • Vaskez NS

    29.10.2011 13:03
    I bez ovoga, RSE mi se zgadio. Još poodavno !
  • mile

    28.10.2011 10:18
    ovi su bas resili da se aktiviraju prvo istopolni pa pevaci pa sad novinari sve junak do junaka bede jedne sto ne branite srbiju na kosovu ili sire, naravno da ne kad ne mogu da izadju iz svojih praznih glava a policija mesto da se sa njma razracunava tuce decu
  • Vojvodjanin

    28.10.2011 07:56
    netacna karta
    Bice jos netacnija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija