Subotić osuđen na 6 godina

Stanko Subotić Cane osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na šest godina zatvora, dok su pripadnici njegove grupe dobili kazne od deset meseci do četiri i po godine.

Stanko Subotić Cane osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na šest godina zatvora, dok su pripadnici njegove grupe dobili kazne od deset meseci do četiri i po godine. Dvoje optuženih oslobođeno je optužbi.

Subotić je osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala cigarete i tokom 1995. i 1996. godine na štetu budžeta stekla korist od 28 miliona evra i osam miliona američkih dolara. Njemu se sudilo u odsustvu jer se od 2006. godine nalazi u bekstvu od srpskih pravosudnih organa. On živi u Švajcarskoj čiji krivični zakon ne poznaje krivično delo zloupotrebe službenog položaja u sopstvenoj firmi za koje se Subotić tereti u Srbiji, pa tamo ne može da bude uhapšen. Hapšen je, međutim, pre tri i po godine na moskovskom aerodromu po poternici iz Srbije, ali je posle dva meseca pušten jer je to krivično delo po ruskom zakonu zastarelo.

Subotićev sestrić Nikola Milošević, koji je takođe u bekstvu, osuđen je na četiri i po godine, bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes na četiri, a Jovica Ranđelović, takođe u bekstvu, i Stevan Banović na po tri i po godine zatvora. Bivši pomoćnik ministra odbrane Republike Srpske Krajine Milan Milanović osuđen je na tri godine zatvora, Luka Nenadić na dve, kao i Nebojša Nikolić Tarzan, dok je Drago Dodevski osuđen na godinu i četiri meseca zatvora.

Na godinu dana osuđeni su bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić i pevačica Ivana Olujić, koja je isto u bekstvu, a radnik Subotićevog preduzeća "Mia Ub" Miroslav Pešić na 10 meseci. Optužbi su oslobođeni bivši šef Državne bezbednosti centra Novi Sad Milovan Popivoda i Ivana Krčmaričić.

Za Subotićem, Miloševićem, Ranđelovićem i Ivanom Olujić su raspisane Interpolove poternice. Tužilaštvo za organizovani kriminal, optuženi i njihovi branioci imaju pravo da na presudu ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

  • Scotch Bonnet

    29.10.2011 09:15
    Montaza
    Montirani proces!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija