Azilant osumnjičen za silovanje Britanke u Banji Koviljači

Loznička policija uhapsila je danas Avganistanca Abdirašida N. (1986) zbog sumnje da je silovao tridesetosmogodišnju ženu.
Loznička policija uhapsila je danas Avganistanca Abdirašida N. (1986) zbog sumnje da je silovao tridesetosmogodišnju ženu.

Osumnjičeni je u četvrtak, oko 17.30 časova, zajedno sa četiri sunarodnika, koji su kao i on azilanti, u napuštenoj pomoćnoj prostoriji hotelskog objekta u Ulici Maršala Tita u Banji Koviljači, izvršio obljubu nad državljankom Velike Britanije, koja je gošća u Banji Koviljači, saopštila je policija.

Nakon isteka mere zadržavanja od 48 sati, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Šapcu.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je zbog sve većeg broja stranaca koji tražeći azil borave u Banji Koviljači u Centru za azil, nakon više ranije upućenih poziva, poslednji put 5. oktobra, tražio od nadležnih organa da se više angažuju i reše problem velikog broja azilanata. Broj azilanata je premašio 2.500 tako da je dostigao gotovo polovinu ukupnog broja stanovnika u tom zdravstveno- turističkom centru Srbije.

Petrović je ukazao na uznemirenost i zabrinutost žitelja Banje Koviljače i upozorio na sve češće incidenate i događaje čiji su akteri azilanti, pri čemu je upozorio da neki od njih imaju elemente krivičnih dela i ugrožavaju bezbednost. Petrović je tada podsetio da se u cilju rešavanja tog problema obraćao Komesarijatu za izbeglice Srbije i premijeru Mirku Cvetkoviću.

Centar za azil ima oko 80 mesta, a pridošlice najčešće dolaze iz Avganistana i Pakistana, a ima ih i iz Somalije, Libije, Tunisa, Maroka, Sirije, Jemena, Irana i Saudijske Arabije.

  • Jelena

    07.11.2011 18:48
    jos nam samo ale fale!
    SRBIJO, PROBUDI SE AKO TE IMA! Nije li nam dosta problema od "nasih" muslimana, pa ce i ovi "egzoticni" da nas dokrajce!!! :-(
  • MARE

    30.10.2011 00:07
    Divno - silovanja
    ala ce to da im razvije turizam, sve azilanti iz egzoticnih zemlja...Kako se vec do sada nisu pojavili KKK ili Skinhedsi?
  • JAZZ

    29.10.2011 23:56
    A zašto ih primamo ? Ko je to odobrio ?
    Ili time dokazujemo kako je kod nas super pa puno njih hoće da ostane baš ovde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.