Elezović: DS je nadmoćan u Vojvodini

Predsednik vojvođanskog odbora DS Dušan Elezović kaže da ta stranka na narednim izborima očekuje nadmoćnu pobedu, naročito u Vojvodini.

Predsednik vojvođanskog odbora DS Dušan Elezović kaže da ta stranka na narednim izborima očekuje nadmoćnu pobedu, naročito u Vojvodini.

"Nismo, možda, ispunili svako tada dato obećanje, jer nismo mogli da predvidimo globalnu recesiju. Uprkos ekonomskoj krizi, radili smo uporno na otvaranju radnih mesta, pretvorili Vojvodinu u najveće gradilište", rekao je Elezović za Novosti.

On je podsetio da je prva od tri rate sredstava za kapitalne investicije upravo uplaćena iz republičkog u pokrajinski budžet, a reč je o sumi od oko 700 miliona od ukupno osam milijardi dinara, čiji je transfer predviđen Ustavom i Statutom i izrazio uverenje da će i ostatak sredstava pristizati po dogovoru do kraja godine. Elezović smatra da su nerealne kritike predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, naročito povodom Zakona o javnoj svojini.

"DS je uspeo da od usvajanja Ustava 2006. pa do današnjeg dana kroz proces decentralizacije obezbedi i usvajanje Zakona o javnoj svojini, čiju blagodet će najpozitivnije osetiti lokalne samouprave. One, kao i cela pokrajina, efikasnije će raspolagati tom imovinom. To je važnije od činjenice da li će neko dobiti u vlasništvo zgradu ili dve više. A Banovina, u kojoj stoluju pokrajinska vlada i skupština, logično, u celini pripada Vojvodini", rekao je Elezović.

  • bokica

    12.11.2011 17:47
    Srbija je veoma opustosena i opeljesena zbog vas i vama slicnim jer ste svu zeljmu i velike firme prodali tajkunima a oni ostavili ljude na ulici.
  • Naprednjak

    12.11.2011 07:42
    Minus 5
    Sta ste uradili vidljivo je. Cak ni ono sto su komunisti (po kojima ste pljuvali i pljujete) izgradili niste u stanju da ofarbate i okrecite.
    Ako vec pravite bilans kako ce te proci sasvim sigurno ubelezite minus pet glasova iz samo jedne porodice.
  • Ljuska bez kikirikija

    11.11.2011 19:40
    Svet je lep kada sanajmo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija