Razmatra se dodatno zdravstveno osiguranje

Država razmatra mogućnost da građanima uvede dodatno plaćanje zdravstvenog osiguranja ili da u suprotnom snose 20 odsto troškova svih dijagnostičkih i terapijskih procedura koje tokom lečenja obavljaju.

Država razmatra mogućnost da građanima uvede dodatno plaćanje zdravstvenog osiguranja ili da u suprotnom snose 20 odsto troškova svih dijagnostičkih i terapijskih procedura koje tokom lečenja obavljaju.

Osim toga, može se očekivati i pooštravanje uslova za odlazak na pojedine dijagnostičke preglede. Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Aleksandar Vuksanović, kaže da je cilj da se obezbedi više novca za zdravstvo i da je uvođenje dodatnog zdravstvenog osiguranja jedno od mogućih rešenja. On objašnjava da su i u hrvatskom zdravstvu napravljeni isti rezovi "pa sada njihov sistem funkcioniše stabilno".

"I Nemačka, Francuska i Slovenija imaju tu mogućnost. Nemoguće je da jedna mnogo siromašnija Srbija ne traži rešenje u tome. U ovom trenutku bogatije zemlje smanjuju potrošnju, jer njihovi sistemi ne mogu da izdrže. Nema sumnje da i mi moramo poći istim putem kako ne bi došlo do kolapsa. Činjenica da imamo kašnjenje isplata za lekove i da na još nekim pozicijama probijamo budžet pokazuje da smo možda potrošili više nego što možemo. To za sada neće dovesti do kolapsa sistema, ali postoji crveni signal da moramo nešto uraditi", objašnjava Vuksanović.

  • Boki NS

    21.11.2011 17:46
    Samo korak ka ukidanju osiguranja. Na kraju cemo placati samo to sto imamo Hitnu pomoc. Lekara cemo se rado secati...

    Jos jedna hiper-morbidna ideja zutih, ali i neciji ozbiljan plan da nas brze vise nema...

  • aha

    21.11.2011 15:59
    ali tamo novci prate pacijenta i moze da ih koristi i u drzavnoj zdravstvenoj ustanovi i u privatnoj praksi
    al ovim nasim nikad dosta novaca
    ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.