Pronađena tri kostura u Fijatovoj fabrici

Tri kostura, najverovatnije iz Drugog svetskog rata, pronađena su tokom građevinskih radova u kompaniji "Fijat automobili Srbija".
Tri kostura, najverovatnije iz Drugog svetskog rata, pronađena su tokom građevinskih radova u kompaniji "Fijat automobili Srbija".

Ljudski ostaci su nađeni na mestu nekadašnje fabrike "Montaža". Kosti su prenete na Gradsko groblje, a tek će se utvrditi čije su, piše "Blic".

Pronađeno je  nekoliko butnih, dužih kostiju, deo lobanje, jedna vilica i nekoliko rebara. Sve je spakovano u džak i stavljeno u hladnjaču, gde će ostati do sledećeg naloga suda. Pretpostavlja se da na istom mestu ima još posmrtnih ostataka, i očekuje se dalja istraga i iskopavanje.

Na području nekadašnje "Zastave" je do sada otkrivena masovna grobnica sa više od 600 kostura koji su kasnije preneti u grobnicu na Varoškom groblju. Reč je uglavnom o žrtvama komunističkog terora koje su tokom 1945. godine streljale nove narodne vlasti, ali među njima ima i partizana i četnika koje su tokom rata ubili fašisti.

  • Ivan

    22.11.2011 09:47
    ...
    Žrtve komunističkog terora?!
    Novinar bi mogao da se malo edukuje..
  • Georg

    22.11.2011 06:45
    To su ona tri hajduka koje je opevao Jovan Jovanović Zmaj.
  • Nsadjanin

    22.11.2011 00:16
    CELA
    Cela Srbija je jedna velika masovna grobnica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija