Srbi podigli barikadu, Kfor bacao suzavac

Srbi su na glavni put u mestu Jagnjenica na severu Kosova danas posle 15.30 izručili dva kamiona peska i zemlje i tako napravili novu barikadu, a vojnici Kfora su bacili suzavac na njih.
Srbi su na glavni put u mestu Jagnjenica na severu Kosova danas posle 15.30 izručili dva kamiona peska i zemlje i tako napravili novu barikadu, a vojnici Kfora su bacili suzavac na njih.

Zemlja i pesak su istovareni ispred ostatka kamiona koji je juče zapaljen i vojnika Kfora koji se nalaze iza bodljikave žice na oklopnim transporterima. Kfor je tako, nešto posle 16 sati, ostao delimično blokiran, nakon što su im vozila ostala su između dve gomile zemlje. Kforova vozila mogu samo da se vratiti nazad prema njihovom logoru koji su napravili u pravcu albanskog sela Čabra.

Vojnici Kfora, iako su prethodno upozorili da će pucati ako Srbi pokušaju da istovare kamione sa šutom, to nisu učinili, već su koristili veću količinu suzavca koji je bačen prema okupljenim građanima.

Razgovori komandanta jedinica Kfora u selu Jagnjenica i predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića završeni su danas oko 12.30 bez dogovora. Kfor preko megafona upozorio Srbe da će pucati, ukoliko pokušaju da postave novu barikadu na putu.

Kfor je ponovo tražio da se Srbi sklone sa puta, dok je Ristić kazao da Kfor treba da se povuče na pozicije pre jučerašnjeg uklanjanja barikade u Jagnjenici, dodavši da vojnici imaju slobodu kretanja.

Komandant Kfora, koji nije želeo da se predstavi, optužio je Ristića da je direktno odgovoran za jučerašnje nasilje prema Kforu, što je predsednik opštine odbacio i kazao da će građane pozvati da ostani mirni.

  • Пера

    30.11.2011 09:19
    Барикаде
    Боки иди тамо у народ па их позови да се повуку.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.