Egereši: Statut Vojvodine u skladu sa Ustavom

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da Ustav Srbije nije "evrokompatibilan" i da mora da se menja kako bi Vojvodina dobila široku autonomiju.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da Ustav Srbije nije "evrokompatibilan" i da mora da se menja kako bi Vojvodina dobila široku autonomiju.

"Zalažem se za donošenje novog, pravog evropskog Ustava Srbije, u kojem će Vojvodina imati zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast", rekao je Egereši na predavanju koje je održao studentima Fakulteta za evropske pravno-političke studije. On je kazao da, iako nije glasao za važeći Ustav Srbije pre pet godina, poštuje volju većine i radi u skladu sa tim aktom.

"Uveren sam da je Statut Vojvodine u skladu sa Ustavom, jer u suprotnom ja ne bih promovisao vojvođanski statut u zemlji i u inostranstvu", naveo je Egereši. "Niko pametan, niko normalan ne razmišlja o secesiji, o separatizmu u Vojvodini. Ali, razmišljamo o unutrašnjoj samostalnosti, o autonomiji u okvirima Srbije", poručio je predsednik Skupštine Vojvodine.

  • Ranko Imbronjev

    30.11.2011 22:42
    @Anonimus
    A šta ćemo sa nama čije su porodice ovde 300+ godina? Šta ćemo sa nama kojima je u porodici usađena ljubav prema Srbiji? Šta ćemo sa nama čiji su pradedovi sačekali Majora Bugarskog kad je ujahao u Novi Sad? Šta ćemo samnom čiji deda nije dočekao da ga ubiju u Raciji '42 nego ga u dvorištu ubi perjar nešto ranije? Šta ćemo sa nama koji drugo sem srpskog u Vojvodini neće? Šta ćemo sa nama koji su takve kao ti dočekali kad su vaši preci doseljavali, jer samo oni čije su porodice u Novom Sadu kraće od 50 godina mogu da pljuju po Srbiji a da veličaju Mađarske političare i separatiste koji su, zamisli molim te, takođe iz neke ličke pustare došli da nam sole pamet? Šta ćemo mi potpisani sa vama bezimenima? Šta ćemo? Šta?
  • @Anonimus

    30.11.2011 22:39
    A u samostalnoj Vojvodini ce da mesetari samo tvoj tata-Canak.
    I ti bi mogao malo da radis, stices znanja i prihvatis da od samostalnosti nema nista.
  • 30.11.2011 12:56
    E ti koji vise vole SRS,Mladica i njima slicne su od skora stigli u Vojvodinu da im bude bolje, da DOBIJU isto onako kao sto su njihovi rodjaci pre par decenija podobijali...
    sa samostalnom vojvodinom ne bi vise mogli da mesetare,i sve sto uz mesetarenje ide zajedno
    morali bi da rade, da imaju znanja a znanje bi stvarno morali sticati a ne kupovati i jos mnogo toga bi trebali tada da prihvate,sto je vecini jako tesko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.