Lažni direktori Interpola prevarili desetine građana

Policija u Smederevu uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su se lažno predstavljale kao članovi Interpola i prevarom oštetili više desetina građana, saopštila je danas Policijska uprava u tom gradu.

Policija u Smederevu uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su se lažno predstavljale kao članovi Interpola i prevarom oštetili više desetina građana, saopštila je danas Policijska uprava u tom gradu.

Uhapšeni su Novica Đ. (48) iz Vrbovca i Snežana T. (39) iz Smedereva koji su se lažno predstavljali kao direktor Regionalnog centra Interpola za jugoistočnu Evropu i direktorka za područje Balkana, piše u saopštenju. Kako je navedeno, Novica Đ. i Snežana T. su naveli više osoba da pohađaju kurseve i polažu testove, jer su Interpolu, navodno, potrebni novi službenici u Srbiji.

Polaznici su plaćali kurs 200 evra, a policiji je do sada prijavilo prevaru više od njih 30. Sumnja se da bi broj prevarenih mogao da bude viši od 100. Kako je saopšteno, polaznicima kurseva su lažni članovi Interpola obećavali da će, nakon obuke i testiranja, imati prioritet kod zapošljavanja i da će im plate u Interpolu biti od 2.000 do 5.000 evra. U toku "obuke", kako je navedeno, polaznici su snosili razne troškove za predavanja, testiranja, seminare i provere sposobnosti, tako da su pojedini oštećeni i za 3.500 evra.

Kursevi i testiranja izdržljivosti održavali su se u Smederevu, Soko Banji, Velikom Gradištu i Gračanici, a na planini Ozren obavljani su kondicioni testovi i testovi opterećenja. Policija je pozvala sve građane koji su tako prevareni da prijave slučaj na broj 026/633-127.

  • 30.11.2011 12:34
    Još jedan dokaz kakvi "mozgovi" rade za policiju.
  • MILE

    30.11.2011 11:59
    haha za sve pare
    ZNACI NE VERUJEM!!!! JOS SU IH ZAJEBAVALI NA KONDICIONE TRENINGE I TESTOVE IZDRZLJIVOSTI I JOS SU IM PLACALI ZA TO, HAHAHA!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.