U Kragujevcu će praviti "el zero"

U pogonima u Kragujevcu napravljeno je prvih 15 probnih primeraka "el zera", novog Fijatovog modela, čija je proizvodnja namenjena Evropi i SAD.

U pogonima u Kragujevcu napravljeno je prvih 15 probnih primeraka "el zera", novog Fijatovog modela, čija je proizvodnja namenjena Evropi i SAD.

Reč je o modelu koji odgovara onome što trenutno traže kupci u Evropskoj uniji, a trebalo bi da košta od 10.000 do 15.000 evra, u zavisnosti od opreme koju ima. "El zero" će biti predstavljen u martu sledeće godine na Salonu automobila u Ženevi, a u maju bi trebalo da se pojavi verzija s pet sedišta, dok je sedmosed najavljen za 2013. godinu.

Novi model će biti dugačak između 4,2 i 4,3 metra i u prednjem delu ličiće dosta na model "fijat 500", odnosno novog "fiću". Izvesno je da je će se ugrađivati dvocilindrični 0,9-litarski benzinac (85 KS) sa start-stop sistemom, kao i 1,3-litarski četvorocilindrični "multidžet II" dizelaš sa 95 KS.

Prvi rivali "el zera", prema rečima glavnog urednika "Auto Bilda", Aleksandra Pijevca, biće nova "dačija lodži" i "škoda jeti", uz još nekoliko modela zapadnih proizvođača i brendova iz Koreje. "El zero" će, posebno zbog cene, ciljati deo tržišta na kojem kupci traže praktičan automobil, sa što boljim odnosom kvaliteta za uložen novac.

"Ako serijska verzija bude pratila ono što smo videli na prvim crtežima, "el zero" će predstavljati oštar zaokret od, možemo slobodno reći, konvencionalnog dizajniranja Fijatovih automobila. Na taj način proizvođač iz Torina želi da se prilagodi zahtevima mlađih vozača i bračnih parova kojima je izgled automobila bitan", dodaje urednik "Auto Bilda".

  • Milan II

    03.12.2011 08:33
    UVALIŠE NAM GA
    Ko će za to čudo dati 10-15 hiljda evra !?
  • El zero kola

    02.12.2011 16:44
    u
    El Nula drzavi...naspram sveca i tropar, pa i kola...
  • @Sale Novosadjanin

    02.12.2011 16:42
    I šta se još priča na Najlonu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija