Merkel: Srbija ne ispunjava uslove

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU i pozvala Vladu Srbije na promenu kursa.

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU i pozvala Vladu Srbije na promenu kursa.

Prema njenim rečima, put Srbije u EU moguć je samo uz normalizaciju odnosa sa Kosovom. U ovom trenutku Srbija ne ispunjava zahteve procesa pristupanja EU, navela je Merkelova u saopštenju nemačke vlade pred predstojeći Samit EU u petak 9. decembra.

Nemačka kancelarka je nedavne sukobe na severu Kosova nazvala neprihvatljivim i podsetila da dobra "saradnja sa susedima" takođe spada u kriterijume za proširenje EU. Ona je osudila nedavno ranjavanje nemačkih vojnika Kfora, ocenjujući da je Srbija doprinela sukobu na severu Kosova.

  • gerilac

    04.12.2011 10:41
    nije ni djavo tako crn...
    ...obicno u EU, ali i u HR, MNE, Al, kazu da je "Milosevic kriv sto je hteo da OTME delove HR i BiH, i da ZADRZI KiM u sastavu Srbije"...ko ne vidi paradoks u ovj recenici, ili je zlonameran, ili ima problem sa elementarnom logikom...
  • Mi nismo Vi

    02.12.2011 22:06
    Vojvodina nije Srbija
    Mi Vojvođani ovim nismo oštećeni, naprotiv!

    Naša Vojvodina ovim nije oštećena, naprotiv!

    Mi Vojvođani i Vojvodina, nismo Vi - Srbijanci i Srbija!

    Ovo je dobra odluka EU, jer će ubrzati proces oslobođenja Vojvodine!

  • Jovan

    02.12.2011 21:56
    Niko normalan ne zeli da ima posla sa nama . Sve okolne drzave pobegle su od nas glavom bez obzira . Ne zeli nas Nemacka ali nas ne zeli ni Rusija . Ustvari , ne zeli nas niko . Zaista ne verujem da je nas nekoliko miliona postenije i pametnije od ostalih sedam milijardi ljudi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.