Palma traži da se uklone barikade

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma pozvao je danas predsednike opština sa severa Kosova i Metohije da uklone barikade "u skladu sa državnom politikom i pozivom predsednika Srbije Borisa Tadića".
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma pozvao je danas predsednike opština sa severa Kosova i Metohije da uklone barikade "u skladu sa državnom politikom i pozivom predsednika Srbije Borisa Tadića".

"Oni ne smeju da čekaju, kako su rekli, da održe sastanak naredne nedelje, već tu odluku moraju doneti koliko sutra, jer se 5. decembra očekuje stav ministara spoljnih poslova zemalja Evropske unije o davanju statusa kandidata Srbiji", navodi se u pisanoj izjavi Markovića.

Marković je ocenio da će najviše štete od negativnog stava o kandidaturi Srbije u EU imati upravo Srbi sa Kosova i Metohije, a "postoje takvi nagoveštaji iz jedne nemačke partije i od nemačke kancelarke Angele Merkel".

"Znamo da su incident (u Jagnjenici) izazvali specijalci Hašima Tačija i albanski ekstremisti, ali isto tako da su na severu Kosova stacionirani vojnici Nemačke i Austrije iz sastava Kfora i da je komandant Kfora nemački general a Nemačka vodeća sila EU, što je još jedan razlog da Srbi poslušaju predsednika Tadića i donesu pragmatičnu odluku", naveo je Marković.

  • Ljuska bez kikirikija

    03.12.2011 17:29
    e da njega neko ukine.... i Betoven bi slavio!
  • grom

    03.12.2011 14:21
    nisu oni krivi
    Najvise stete od engativnog stava imacemo zato sto se ova Vlada nije potrudila da stvori ekonomsku stabilnost pre svega, a onda i sve ostalo, nisu jadni Srbi krivi sto su oni nesposobni da vode drzavu!
  • mito

    03.12.2011 13:44
    Mora da stiže još koja žirafa za uzvrat ovkvoj izjavi godpodine Palma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.